Lichtflits

Lichtflits is een pseudoniem voor een vrouw op Facebook die allerlei mooie inzichten schrijft en deelt. Ik heb vier boekjes van haar in mijn boekenkast staan. Zij inspireert mij enorm.

Vandaag heeft ze ook weer een mooie tekst geplaatst. Zo werkt het wel, de golfbeweging. In ieder geval bij mij. Soms trek ik me even helemaal terug om weer mijzelf de rust te gunnen die ik nodig heb om er dan weer vol te zijn. Prachtig proces.

Lichtflits schrijft daar ook over:

Je mag het op een moment gaan delen met de ander. Wie jij bent en wat werkt voor jou.Wanneer jij periodes in je leven nodig hebt om je terug te trekken, om uit de buitenwereld te stappen om in je binnenwereld te gaan leven.

Komen tot een overzicht, het ordenen van alle gebeurtenissen, ervaringen, ontmoetingen en verbindingen. Je mag gaan zeggen dat je dat van tijd tot tijd nodig hebt. Dat je dan even niet bereikbaar bent, je het liefst je eigen gang even wilt gaan. Omdat het tijd is om je op te laden met jezelf.

Wat is er gebeurd, wie heb ik ontmoet, Wie ben ik, waar sta ik momenten, welke richting wil ik op. Ontspannen in je eigen wereld. Want uiteindelijk is dat de plek waar je ook leeft, vooral leeft.

En wanneer je in helikopterview de boel bekijkt, verbindingen legt, conclusies trekt, besluiten neemt, voel je de ordening in jezelf ontstaan, laadt de energie zich weer op en kun je weer de buitenwereld in.

Je mag het delen met de ander, zodat de ander begrijpt dat het geen afkeuring is wanneer je je terugtrekt. Er is geen ruzie of conflict, de ander is niet de oorzaak. Er is alleen ruimte nodig om alles op een rij te krijgen.

Wanneer je die momenten niet pakt, omdat je niet durft, omdat je vindt altijd mee te moeten rennen, je niet aan moet stellen, loop je het risico om in de overprikkeling te schieten.

Dan raak je in de chaos, wordt het te druk, gaan zaken door elkaar heen lopen, word je emotioneel, kort door de bocht en raak je het overzicht kwijt.

Jouw systeem werkt als een golf. Er is altijd een vooruit rollende beweging, Nieuwe ervaringen aangaan, ideeën uitwerken, creëren.

En een terugtrekkende beweging, verwerking, ordening, inspiratie. Luister naar je gevoel, weet waar je zit, beweeg met jezelf mee.

En deel dat met de ander.

Lichtflits

Uit het boek: Lichtflits, Open deuren, http://www.lichtflits.com

Een tijdje geleden maakte ik deze plaat, het past er wel bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s