Energetisch weekjournaal week 2, 2019 door Deborah

Een week waarin alles weer een beetje gaat lopen. De feestdagen zijn achter de rug en de rommeligheid verdwijnt langzaam uit de energie. Het gewone leven begint weer en je bent er ook aan toe om de dingen weer een beetje op te pakken. Dat zaken weer gaan stromen. Deze week is een week van beslissingen nemen. Grote en kleine. Maar wel beslissingen die gevolgen hebben voor een groot deel van jouw leven op dit moment. En dat is best spannend. Je krijgt de kans om een totaal nieuw begin aan te gaan. Contra van wat je gewend bent vanuit jouw verleden. Maar toch zijn er nog “demonen” in jou die er voor zorgen dat jij jezelf kunt afremmen in dit proces. Diep gewortelde angsten komen omhoog.

Fantastisch, want nu krijg je de kans om ze op te ruimen. Het zijn immers maar verhalen. Verhalen die de ruimte mogen krijgen zodat je er eindelijk een punt achter kunt zetten. Deze week is vooral een week van overleggen, bespreken, plannen en organiseren. Je leven een andere richting geven in samenwerking met de mensen die het snappen. Althans, daar bedoel ik mee, die met hun neus delfde kant als jij staan. Op werk gebied krijg je de kans om ook hierin een nieuwe start te maken maar wel op jouw voorwaarden. Werkt het niet voor je en kan me niet mee komen, dan kun je op basis daarvan een besluit nemen. Weten wat je waard bent en daar ook naar leven is de grootste uitdaging die je op dit moment aan het onderzoeken bent. Het toelaten en ontvangen van die dingen die het beste voor jou zijn maar ook de erkenning van wie je bent en wat je bent is nog niet altijd makkelijk.

Alsof je het soms niet echt nog kan geloven dat men jou zo ziet of dat jij jezelf zo kunt zien. Een diepe overtuiging nog altijd in jou zorgt voor de ene kant dat stukje bescheidenheid en aan de andere kant belemmert het je in het ontvangen van die energie. Alsof je ergens nog gelooft dat jij lang niet zo fijn en magisch bent als dat je werkelijk bent. Maar iedereen bezit magie. Het kind in jou, het magische kind, is in jou aanwezig. Alleen hebben we het moeten beschermen tegen de grote boze buitenwereld en hebben een masker op moeten zetten. Is het een gekwetst deel van ons die vaak de leiding neemt of liever gezegd, de controle wil houden. Zodat je dingen niet te dichtbij hoeft te laten komen. Hoe zou het zijn als jij dat magische kind in jou de ruimte zou geven. Of eigenlijk, ben jij die magie zelf. Het is niet perse het kind in jou maar jouw hart en ziel die de magie zelf is. Vanuit kinderlijke onschuld de wereld en de mensen bekijkt door de ogen van oprechte interesse en nieuwsgierigheid.

Hoe zou het zijn als jij jezelf ook door deze ogen zou gaan bekijken? Om jezelf nog meer te ontdekken wat werkt voor jou en wat fijn is voor jou. Dat je mag ontvangen wat jou toekomt, en dat je daar niet hard voor hoeft te knokken maar dat jij gewoon alleen maar jij hoeft te zijn, in al jouw geuren en kleuren

Deborah

Klik hier voor het originele bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s