Vrije wil

Een tijdje geleden las ik van Lichtflits een tekst. Eindelijk heb ik het weer mogen vinden! Zo werkt het namelijk ook.

Als je namelijk wel ‘verwacht’ dat mensen je volgen, een reactie achterlaten of wat dan ook, dan ben je een creator van je eigen teleurstelling.

Ik ben dit blog begonnen om dat wat er in mij nu leeft, wat ik heb meegemaakt, wat ik nog ga meemaken, hier te delen voor mijn zoon als een vorm van nalatenschap, mijn dierbaren en vrienden die daarin geïnteresseerd zijn en zij er iets uit kunnen halen voor hun eigen leven. Precies zoals de quote die ik vandaag hier geplaatst heb.

Je kan niet met een antwoord komen, als de vraag niet wordt gesteld.

Je kan en mag geen hulp aanbieden als er niet om hulp wordt gevraagd.

Je kan je dierbaren laten zien wie jij bent, welk pad je volgt, je Licht laten schijnen en ze zo uitnodigen om hetzelfde te doen.

Maar je dient altijd respect te hebben voor de heilige wet van de vrije wil.

Reacties

2 reacties op “Vrije wil”
  1. Musquito schreef:

    Intrinsieke motivatie is inderdaad het belangrijkste. Ik eerder een gelover van noodlot dan vrije wil, maar ik respecteer hier andere meningen. Ik vind het een hele mooie geschreven blog.

    Liked by 1 persoon

  2. Anouk1968 schreef:

    Dank je wel! Mijn vader heeft mij uiteindelijk geïnspireerd om dit te doen. Een tijd geleden was ik ook gestart met een blog maar ik verwachtte daar wel wat bij. Een teleurstelling dus. Toen ging ik die platen maken. Mijn vader is afgelopen september overleden en liet ons zijn kroniek na, zijn dagboek waardoor ik de man achter mijn vader heb leren kennen. Een prachtig geschenk. En toen was het voor mij duidelijk. Dit ga ik doen, schrijven als toekomstig geschenk aan mijn zoon. Gecombineerd met mijn platen, ben ik helemaal tevreden. Ik krijg er veel positieve energie van.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s