Hoogtezon

Ik kreeg het een bericht van een bekende over het last hebben van een rug en een warmtebron die dat zou kunnen verhelpen. Mijn gedachten gingen even het verleden in.

Ik weet nog dat ik alleen thuis woonde, dat ik nog geen vriendje had en nog op het Vitus College in Bussum zat. Dat zou dus tussen mijn 14e en 16e geweest zijn.

Ik had ergens op een van de verlaten kinderkamers een hoogtezon gevonden. Ik dácht in eerste instantie dat het een rode lamp was. Maar toen ik de lamp eenmaal aandeed en er geen rood licht en geen warmte vanaf kwam, moest het de hoogtezon wel zijn.

Ik wist totaal niet hoe zoiets werkte, laat staan dat ik wist hoe lang ik er voor moest zitten, of ik mijn ogen af moest dekken en op welke afstand ik er vanaf moest zitten.

Ik weet nog goed dat ik het ding zo neergezet had dat ik in de spiegel bij mijn wasbak het resultaat direct kon zien. Vaag stond mij bij dat ik iets op moest bouwen.

In ieder geval gaf ik het op na een half uur er voor gezeten te hebben, op een afstand van 20cm. Ik borg het ding weer op, half sjachie en ik ging met mijn vriendinnen een ijsje halen bij de bekende ijssalon De Hoop in Blaricum.

Op de fiets voelde mijn gezicht wel wat schraal en zeiden mijn vriendinnen dat het er wat rood uit begon te zien. Eenmaal weer thuisgekomen, zag mijn moeder dan ook dat ik flink verbrand was, wat had ik gedaan?!

Ik legde de situatie uit en het was maar afwachten wat mijn actie zou opleveren. In ieder geval een rood hoofd! Een nacht zou mij en mijn hoofd vast goed doen. Het begon wel wat verder te gloeien.

De volgende ochtend werd ik wakker met een opgezet hoofd en kon ik amper uit mijn ogen kijken. Ik was een Chinees geworden met spleetogen. Waarschijnlijk eerstegraads verbrand.

Op school droeg ik maar een zonnebril, alles was me te fel. Echter ik had de pech dat het toetsweek was en ik op deze manier te makkelijk kon spieken…..

Wat een gedoe….!

Sindsdien nooit meer voor een hoogtezon gezeten! Ik had mijn lesje wel geleerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s