Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Vandaag heb ik het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ van Haemin Sunim uitgelezen.

Een boek waar ik zo’n vijf weken over gedaan heb. Het is een boek dat ik af en toe eens las en het dan weglegde om de inhoud te laten bezinken. Ik paste zijn adviezen ook wel eens toe. Ik werd rustig, bekeek dingen eens van een afstandje en besloot eens wat vaker mijn intuïtie te volgen met mooie eigen inzichten als resultaat.

Haemin, een boeddhistische monnik uit Zuid-Korea, beschrijft verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Hij laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf. Het boek is geïllustreerd met kleurrijke platen die fungeren als visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen (vandaar de vijf weken). Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.

Ik heb prachtige inzichten gelezen die ik zeker kan toepassen in het dagelijks leven. Een aanrader!

Een mooi inzicht heb ik verwerkt in een zelfgemaakte plaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s