Bron van ons weten

Als iemand je vraagt: ” Hoe gaat het?, kun je niet altijd uitspreken hoe jij je voelt. Je voelt je haast gedwongen om goed als antwoord,te geven. Terwijl je al verderlopend terdege beseft, dat dit niet de waarheid is van hetgeen je voelt. Voel je niet schuldig of rot. Het is genoeg dat jij de waarheid over alle dingen die er spelen weet. Het is voldoende om het zelf met je mee te dragen en dat je jouw licht erop mag schijnen. De grote en de kleine dingen in het leven, zijn een persoonlijk beleven. Die wanneer je ze uitspreekt maar een fractie zijn van wat je in het geheel meemaakt. Omdat alles in jou de context kent en de grotere lijn van je beleven. In de stilte van je zijn spiegelt zich het licht dat naar binnen schijnt. Daar waar alle stormen uitrazen tot er een rustige bron in jezelf ontstaat. Waar weten niet om uiten vraagt. Maar waar je leert het leven te dragen. En zo is het goed. Zo kun je met een gerust hart, goed antwoorden als de vraag gesteld wordt, hoe het gaat. We dragen allemaal die stille bron van weten in ons. Een veilige plek waar we kunnen zijn en die we in ons meedragen. Daar zijn we in onszelf compleet, daar zijn we heel en daar is alles goed.

~* Bron van Wijsheid *~

Klik hier voor het originele bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s