Maansverduistering

Vanmorgen werd ik wakker en realiseerde mij dat er om 06:16 uur een volledige maansverduistering zou zijn. Ik heb deze half gezien. Een prachtige maan, zo dicht bij de aarde en dus groter dan normaal, en roodachtig van kleur. Een supermaan.

Op weg naar school kleurde de maan naar crème-oranje. Wat een grote maan die onderging op het zelfde moment dat de mooie rode zon opkwam achter de horizon.

Toen ik mijn zoon had afgezet, trok de maan toch wel mijn aandacht. Ik wist haar nog net op de foto te zetten voor zij zich verstopte achter wat wolken. Voor ik naar huis reed, ging ik nog even naar de molen bij ons in het dorp. De rivier was immers bevroren en met een oranje opkomende zon is het net een ansichtkaart. Adembenemend.

En daar stond ik dan, aan de kade, turend over een bevroren rivier. Ik hoorde het ijs kraken, een haan kraaien die de mensen die nog niet wakker waren wakker te maken om deelgenoot te zijn van dit mooie ochtendgloren. Ik hoor kleine vogels die net zo genieten van de zonsopkomst en hun mooiste lied zingen. Ik hoor iemand het ijs van zijn voorruit krabben, ik zie een moeder die weer en wind trotseert terug naar huis, op de fiets, over de brug.

Eenmaal weer thuisgekomen met deels bevroren handen ben ik snel naar de achtertuin gegaan, naar het water, om daar nog even te genieten van de zonsopkomst. Wat een kleur, wat een contrasten. Wat kan de natuur toch mooi zijn!

Ach ja en dan zie ik iets hangen links van mij…..de kleurstelling is bijzonder, ijzig koud!

Reacties

2 reacties op “Maansverduistering”
 1. Musquito schreef:

  Deze ochtend ook van de bloedmaan genoten. De maansverduistering viel volledig in mijn tijdspanne dat ik mij naar het werk verplaast. Mooie rode kleur gezien en in Mechelen aangekomen had ze terug haar normale kleur en werd ze meer en meer zichtbaar. Echt prachtig. Helaas is mijn smartphone niet geschikt om er foto’s van te maken.

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Prachtig, ja met een smartphone lukt dat me ook niet. De foto’s in mijn blog heb ik wel met Mn smartphone kunnen doen. 😉

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s