Verstrikt

Zodra je verstrikt raakt in een verhaal van je ego. Is het gedaan met je goede gevoel.

Gelijk hebben, gelijk krijgen, controle, vragen van goed of fout, schuldig of onschuldig. Uiteindelijk zit je in een web waarvan je niet meer weet hoe je eruit moet komen.

En zolang je je gelijk wilt halen, een schuldige aan wilt wijzen, een strijd wilt voeren, blijft je ego aan het woord.

Ik en jij, zij en wij zorgen voor een afscheiding. En een afscheiding van een ander zorgt binnenin jou voor een afscheiding van je ziel.

Zo kom je terecht in een soort van overlevingsdrang. Je moet vechten om je hoofd boven water te houden, je moet vechten om niet ergens de schuld van te krijgen. Je moet vechten om voor jezelf op te komen. En dat levert een heftige energie en een enorme onrust in je lichaam.

Het ego is een systeem. Veel mensen zien het als alleen maar kiezen voor jezelf, jezelf op de eerste plek zetten. Ikke, ikke , ikke en de rest kan stikken.
Maar er zit nog veel meer achter.

In feite zijn er twee systemen in je lichaam. Je ego is verantwoordelijk
voor het overleven van je lichaam.

En zodra het zich op enige wijze aangevallen voelt, zal het kiezen voor vechten of vluchten. Het zet dan riedeltjes in werking die ooit eens eerder in je leven je hebben geholpen om te overleven, om te winnen.

En of ze nu van toepassing zijn op de situatie waarin je zit, dat doet er dan niet toe. Het is rauw en primair, en gaat altijd over afgescheiden zijn van de ander.

Het andere systeem is van je ziel. Je ziel weet dat het nooit kan sterven
en heeft daarom ook geen overlevingsmechanisme nodig. Je ziel is hier gekomen om te groeien, om te leren, om een taak te volbrengen die voordat je hier kwam is bepaald.

Je bent een spirit in een dierlijk lichaam. En de kunst is om de balans te vinden om je ego gerust te stellen wanneer je in de overlevingsstand terecht komt, zodat je situaties die op je pad komen kan bekijken als lessen waar je iets van kan leren.

Deze les gaat altijd over jou ook al vind je dat een ander nog heel veel te leren heeft.

In deze tijd is het de bedoeling dat je getriggerd wordt door thema’s die heel lang bij je hebben gespeeld. Waardoor de automatische piloot aanschiet
en jij meegenomen wordt op een ritje overleving.

Bewustwording van wanneer de automatische piloot aanschiet en wat er dan vervolgens met je gebeurt, hoe het voelt, hoe je dan reageert, waar je je dan mee bezig gaat houden, kan je enorme inzichten geven. Een voorwaarde om dat inzicht te kunnen ontvangen is dat je observator kan worden van je eigen gedrag.

Het ego heeft absoluut een functie als het gaat om het overleven,
en was vooral vroeger noodzakelijk. Het is verbonden met je instinct,
met oerdriften.

En ook al is het in deze tijd steeds minder nodig, het blijft geactiveerd, zeker als je je er nog regelmatig door mee laat voeren.

Maar in deze tijd, met alle nieuwe energieën waardoor we steeds meer gedragen gaan worden. Komt er ook meer ruimte voor de ziel, die je steeds weer opnieuw zal vertellen dat je veilig bent. Dat niemand je iets aan wil doen, maar dat de ander je iets wil laten zien zodat je kan leren over jezelf.

Je ziel weet dat je met iedereen verbonden bent, dat lessen altijd aangeboden worden in de vorm van Liefde. Zelfs als je ego het eerst niet herkent als een vorm van liefde.

Lichtflits

Klik hier voor het originele bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s