Confitemini Domino

Zoals ik al eerder schreef, kan klassieke muziek mij echt raken. Zo ging ik in de tijd na mijn scheiding wekelijks op de zondag naar de Dominicuskerk hartje Amsterdam omdat ze daar zo prachtig zongen en het zingen mijn hoofd leeg maakte van alle zorgen die een scheiding met zich mee bracht. Ik kon de week daarna weer aan.

In het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ wordt er geschreven over een meditatief lied uit Taizé, namelijk Confitemini Domino (breng dank aan de Heer, want Hij is goed). Het is werkelijk prachtig. Ik word er heel rustig van. Ik had hier nog nooit iets van gehoord.

De broer van mijn moeder, Hans Brüggen, heeft zijn leven gegeven aan het geloof, in de Abdij van Egmond. Daar ben ik met mijn ouders vaak genoeg geweest, ze hebben hun huwelijk zelfs voor de tweede keer in de Abdij laten bekrachtigen, hoe bijzonder. Het lied uit Taizé zou zo in de Abdij van Egmond gezongen kunnen worden. Prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s