Energetisch weekjournaal week 5, 2019 door Deborah

Choose your battles. Dat is waar het deze week om zal draaien. Wanneer jij je verleden achter je wilt laten, is dit de eerste vraag die jij jezelf mag stellen. Creëert het meer plezier of juist niet? Is het de energie waard om dit er in te steken of juist niet. Bepaalde zaken hebben de afgelopen tijd veel ruimte en ook jouw energie genomen en werd je geraakt in delen van jouw zijn. Iets waar je wellicht in dit leven in uitgedaagd wordt. Maar dan nog is het aan jou wat je wilt kiezen om hoe jij er mee om wilt gaan. Niets is wat het lijkt want je kunt uit gaan vanuit jouw situatie als je kijkt naar dat wat er nu in jouw leven verschijnt maar misschien is dit juist om jou te laten zien dat het juist bij jou de andere kant is. Want niet alles is precies hetzelfde. Al lijkt het misschien wel zo. Een week waarin je wat meer de focus legt op jouw creaties.

Vanuit jouw energie en de creaties van de ander ook bij de ander laat. Je kunt ondersteuning bieden waar nodig maar het is nu weer de tijd om de focus te leggen op waar het stroomt voor jou. Daarin ga je deze week wat keuzes maken om wat meer op de achtergrond aanwezig te zijn. Je kunt niet de hele wereld dragen maar je kunt wel aanwezig zijn. Jouw energie is krachtig genoeg en meer dan dat hoef je niet te doen. Het kan je alleen maar afremmen en het is juist de bedoeling dat je voorwaarts gaat. Leg daarom de energie in die dingen die plezier geven. Voelt het zwaar, dan is het niet voor jou en kun je daarin duidelijkheid voor jezelf en voor de ander scheppen. Je hebt ook meer de behoefte om de focus naar binnen te brengen. Even in je eigen coconnetje zijn. Naar jouw eigen verhaal luisteren en met jouw eigen leven bezig zijn. Er zit iets diep in jou verborgen wat nu even prioriteit nodig heeft. Jouw verhaal heeft prioriteit en daar ben je dan ook deze week even druk mee. Mooie dingen komen voorbij wanneer jij jezelf weer de ruimte geeft om jouw verhaal te vertellen. Want je denkt misschien dat je er vanaf was. Maar elke keer weer een laagje dieper. Neem daar dan ook ruim de tijd voor want het is een diepere laag van jezelf die je nu in gaat.

Je hebt zaken nodig gehad om je daar te brengen. Om je uit je comfortzone te halen, zodat je kon zien waar jouw verlangen echt lag. Maar met dat verlangen gaan ook gevoelens gepaard van onzekerheid en wellicht verdriet, angst of boosheid. Wat het ook is, luister daar naar. Want het laat je iets prachtigs zien. Je krijgt nu de kans om op een heel ander level te gaan zitten wanneer je afstand doet van alles wat jou nu even tegenhoudt of waarin jij jezelf nog tegenhoudt maar zodra je het antwoord hebt gevonden en jij jezelf hebt bevrijdt van deze verstikkende gedachtes en gevoelens, krijgen andere zaken letterlijk de ruimte om te groeien. Blijf vooral vertrouwen op dat wat je voelt ook als jouw hoofd er totaal niks mee kan, want dat is het minst belangrijke. Het verhaal zit dan nog wel in je hoofd, maar jouw hart weet inmiddels veel beter dan dat en die stem, die kun je vertrouwen.

Deborah

Klik hier voor het originele bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s