Loslaten

Een wederom prachtige tekst van Hans Stolp over loslaten. Zo te lezen, heb ik nog een lange weg te gaan voor ik mijn vader heb losgelaten. Hij is 9 september 2018 overleden.

Klik hier voor de tekst van Hans Stolp.

Loslaten

Loslaten wat je lief en dierbaar is, loslaten naar wie je hart uitging, je doet het niet ineens. Het is als het gaan van een lange, lange weg. Een weg, geplaveid met herinneringen, met beelden van weleer en met emoties, diep en scherp.

Al gaande ga je stap voor stap zien, hoe het was, ècht was. Je leert zien voorbij de buitenkant, je ziet het verborgen patroon, het hoe, waarom. Je ziet wat de ander toen bewoog, je ziet, wat je toén, in het verleden niet kon zien, omdat je er nog middenin stond, deel was van het geheel. Maar nu bij elke stap de afstand groeit, nu ga je zien, begrijpen, aanvaarden.

Zo groeit het inzicht in wat was. En pas wanneer je alles hebt gezien, doorvoeld, wanneer je hebt begrepen hoe het was, ècht was, wanneer de tranen zijn gegaan, pas dán, eindelijk dan, kun je de deur van het verleden sluiten en ben je vrij en open voor wat al zolang naar je toe wil komen: een nieuwe toekomst.

Hans Stolp

Reacties

2 reacties op “Loslaten”
 1. Niet makkelijk, je gaat door zoveel gevoelslagen heen…♥

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Klopt. Mijn vader heeft een kroniek over zijn leven geschreven. Ik heb hem toen écht leren kennen en ik ben toen echt de rouw ingegaan. Volgens mijn vriendin zat hij naast me toen ik het redigeerde om het uiteindelijk te laten inbinden als boek. Het staat nu in mijn kast. Een zeer dierbaar boek. Ik ben daarna anders de tijd ingegaan. Ik mis mijn beide ouders nog steeds, mijn moeder is in 2012 overleden. Ik denk vaak aan ze en dan ‘voel’ ik ze. Ze zullen altijd bij me zijn en dat is een mooi geschenk. ❤️

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s