Waarheid

Ik zag vanavond deze tekst van Lichtflits langs flitsen. Prachtig. Nou had ik het daar vorige week nog met iemand zo terloops over, dat je vooral niet allemaal mensen op jouw paadje wilt hebben omdat dat zo’n mooi paadje is. Iedereen loopt zijn of haar eigen pad, allemaal mooie paden en soms kruisen die elkaar. En ook dat is mooi!

Klik hier voor de tekst van Lichtflits.

Ieder loopt zijn of haar eigen pad.

Je waarheid is niet waar omdat een ander je gelooft, je waarheid is waar omdat jij in iedere vezel voelt dat het bij jou past, dat het je in alles ondersteunt en er voor zorgt dat jij je verder kan ontplooien.

Niet iedereen voelt de behoefte om op zoek te gaan naar een eigen waarheid. Je ontdekt het voor jezelf en je vult je leven er naar in.

Er komen vanzelf mensen op je pad die nieuwsgierig worden naar hoe het komt dat jij je zo goed voelt, met zekerheid je keuzes maakt en ondersteunend kunt zijn naar anderen. Dat is het moment dat je deelt.

Maar nogmaals, je waarheid is niet waar omdat een ander je gelooft.

Wanneer jij de illusie los hebt gelaten op basis van een duidelijk inzicht is dat het resultaat van een proces waar je doorheen bent gegaan.

Zonder die ervaring van dat proces valt het vaak niet uit te leggen. Lijkt het of je in een andere taal spreekt.

Je hoeft niets te zeggen, je leeft het leven voor en een ieder die nieuwsgierig is en vragen stelt, kun je het uitleggen.

Lichtflits

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s