Dromen

Vannacht droomde ik weer over kleuters en scholen. Een tijdje ging het over de school van mijn zoon. Het bijzondere is ook nog dat ik mij die dromen nog levendig voor de geest kan halen.

De ene school was gevestigd in een soort honingraad, net als zijn bestaande school eigenlijk, maar dan in de bossen. Grote dennenbomen met in het centrum, de school met lichtbruine stenen en roodachtige raamkozijnen. Het voelde er veilig, beschut en beschermd door de bomen.

De andere school was in een meer Schots landschap. Een parkeerplaats met daaronder in een weelderig groen gebied een riviertje dat je door de stroomversnellingen kon horen. ’s Zomers een heerlijke plek om te vertoeven met een boterham in de hand en kinderen die zo’n plezier beleefden met de blote voeten in het laagstaande water vol kiezelsteentjes. Hoog boven de parkeerplaats toornde zich een soort van kasteelmuur waarachter de school in gevestigd was. Een soort kostschool zou je bijna denken.

Een beetje zoals dit, al is dit een ruïne. Maar met een beetje fantasie, snap je wel wat ik bedoel.

Ook heb ik wel eens gedroomd dat ik op een feestdag koekjes ging bakken in een gymzaal of dat ik met de kinderen een stad moest doorkruisen. Volgens mij was die stad Huizen, ik heb daar van 1990-2003 gewoond.

Vannacht droomde ik weer dat dat ik kleuterjuf was geworden op een school, zonder opleiding en men verwachtte wel even dat ik het even zou doen. Ik kreeg heel veel sleutels van kasten met leerstof. Ik werd op tijd wakker gelukkig want ik snapte er helemaal niks van.

Ik zou eigenlijk niet weten wat dit allemaal betekent. Op internet lees ik ‘Je zou kunnen verlangen naar het verleden en de mogelijkheid om onderdrukte verlangens en onvervulde wensen te vervullen. Neem wat tijd voor jezelf om zo je innerlijke kind te verzorgen.’

Ik laat het maar even gewoon gebeuren. Misschien neemt het nog leukere vormen aan. Ik laat mij graag verrassen door het spontane.

Heb jij wel eens terugkerende dromen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s