Jezelf zijn

Als ik iets lees of ik ervaar iets, dan voel ik zoveel in mijzelf. Alsof ik de rem erop zet en mijn energie voor een poort staat te dringen erdoor te mogen. Of ik voel me heel gelukkig en ben ik ergens vol van. Dat ben ik en niet het stemmetje dat alles begint te beredeneren of iets kan of niet kan, of iets gepast is of niet.

Als ik dan nog een teken ontvang in de vorm van dubbele cijfers weet ik dat wat ik gedaan of gevoeld heb, correct is. Mijn cijfer is 44, maar 22, 11 en 69 ook. Bijzonder om die tekens zo op je pad te krijgen.

Zo wilde ik deze ochtend ook uitdrukking geven aan mijn gevoel. Ik wil zo graag mijzelf zijn maar omstandigheden laten dat vaak niet toe.

Of iemand is uit zijn/haar verkeerde bed gestapt, of iemand laat mij duidelijk voelen dat dat wat ik zeg diegene niet interesseert. Ik voel mij dan slalommen door de menigte. Het liefst ben ik dan mijzelf en ben ik dan maar onzichtbaar voor diegenen met dit gedrag. Ik vraag me dan wel af wat diegenen dan voelen, voelen ze zich ook niet gekend? Hebben ze een masker op of zijn ze zichzelf?

Kinderen zijn een goed voorbeeld. Die hebben nog geen maskers op, die zijn zichzelf. Stil, teruggetrokken, blij, vrolijk, boos, overprikkeld, lief, verlegen en dergelijke.

Tegenwoordig droom ik veel over kinderen, dat ik kleuterjuf ben. Misschien wil ik graag mijzelf laten zien, net als een kind. Laatst zei een kind dat ik zo’n leuk groot kind ben.

Wat zou er gebeuren als ik een week eens helemaal mijzelf ben?! Zonder mij aan te passen aan beleefdheidsvormen, aangeleerde waarden en normen, gewoon ik met mijn gevoel?

Ik merk soms dat mensen in gezelschap heel anders zijn dan een-op-een. Met en zonder masker. Konden we allemaal maar de maskers afzetten, ons niet schamen voor elkaar maar gewoon onszelf zijn. Volgens mij zijn we dan prachtige mensen met ieder een unieke uitstraling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s