Overgang

Ik heb hier vier boekjes van Lichtflits liggen. In deze boekjes staan inspiratieteksten die mij inzicht geven in fases van spiritueel ontwaken. Vanmorgen sloeg ik een van de boekjes open namelijk ‘Iets in jou’ en las onder andere het volgende in het hoofdstuk ‘het einde van iets’:

Toch staat dit jaar vooral voor de overgang naar iets nieuws. Juist die periode er tussenin kan zwaar zijn. Laat het oude los en bereid je voor op het nieuwe. Alles wat nu eindigt, is voor jouw hogere doel. Het zal je de ruimte geven om bij je zelf stil te staan, en je af te gaan vragen, wat je nu werkelijk wil.

Vanmorgen werd ik wederom met iets geconfronteerd waarbij ik mij afvraag waarom mij dit overkomt? Hoort het bij mij of bij de ander? De afgelopen twee jaren ben ik gegroeid in inzicht door veel te lezen, te voelen en vooral veel mee te maken. Nu word ik daarop afgerekend. Zo voelt het voor mij. Hebben we in de gesprekken als vrienden niet gedeeld, samen gegeven en genomen? Misschien is dit wel voor mijn hogere doel en moet ik loskomen om door te gaan op mijn eigen weg.

Na het overlijden van mijn vader en het feit dat ik nu ouderloos ben, geeft mij een gevoel van vrijheid. Beetje wrang gedacht, maar het is nou eenmaal zo. Het vangnet is weg, ik ga verder op eigen benen in plaats van gesteund door ouders. Ik wil groeien, ik ben nieuwsgierig geworden naar nog meer inzicht, nog meer synchroniciteit. Ik laat mij meevoeren op de stroom van het leven, in welke verpakking dat ook komt, samen met mijn dierbaren.

Kortzichtigheid stelt een vriendschap op de proef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s