Liefde wijst mij de weg

Vanmiddag keek ik in het grote boek van Christiane Beerlandt ‘De sleutel tot zelf-bevrijding’.

Waarom? Ik wilde weten wat de psychologische betekenis was van mijn val op mijn stuitje op 24 januari 2019. Vanmorgen deed mijn stuitje/onderrug namelijk zoveel pijn na al dat genies van mij (ik ben enorm verkouden). Grote kans is dat ik een gekneusd stuitje heb.

Toen ik de verklaring las, werd ik stil want diep van binnen wist ik dat dat wat ik las wel bij mij paste. Een stuk rode draad in mijn leven dat haar oorsprong heeft bij mijn moeizame en gevaarlijke geboorte.

Ik heb af en toe nog wel eens zo van ‘kan ik hier wel vrij schrijven’ en ‘waarom zou ik het delen met anderen’. Ik heb toen een aantal berichten over mijn eigen jeugd weggehaald. Misschien ben ik daarom wel uitgegleden omdat ik toen krampachtiger ging schrijven.

Een tijdje geleden heb ik die doorstuwende kracht ervaren, ik noem het meer ‘tegenwerkende’ kracht. Na een aantal dagen van stilte heb ik de kracht kunnen hervinden en voel ik mijn licht nu veel warmer en feller schijnen dan daarvoor.

De tekst voelde vandaag bijzonder en de achtergrond vond ik bij toeval. Mooie combi.

Hieronder een stukje uit haar tekst.

Jij alleen dient macht over jezelf te hebben; leven naar het oog van de anderen heeft geen zin. Verraad jezelf niet en laat die zuivere krachten en emoties doorkomen. Durf spontaan jezelf te zijn, zonder forceren. Jij bent goed zoals jij bént zonder je een bepaalde houding te moeten aannemen.

Trots, zelfrespect, zelfverwerkelijking: een spontane realisatie in overeenstemming met je hart, met jouw echte aard.

Geen valse of uiterlijke trots om te behagen, maar in vriendschap en waardering naar jezelf toe een oprecht en open IK beleven. Sta stevig met beide voeten op de grond en weet je veilig in je diepste, onsterfelijke zelf.

Vertrouwen: soepel jezelf zijn, zonder je te storen aan wat anderen van je denken. De draaiende molen in je hoofd een keer stilzetten om rustig bij je gevoel en je intuïtie te komen.

Geniet van het leven, hou geen doorstuwende krachten meer tegen, wees trouw aan je aard. Niet het uiterlijke, noch het presteren, niet wat mensen van je zeggen of verwachten, maar wat jij voelt en bént is van belang! Leg het gezag bij jezelf; laat niets of niemand greep op je krijgen. Bepaal zelf jouw richting en ga onverwijld door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s