De diepte ingaan (8-17/02/19)

Jullie herkennen het vast wel:
het overweldigende gevoel van ergens ‘ingetrokken’ worden, maar je verstand wil weten waarheen, waarvoor, hoe, waarom?
Weet dat je verstand zich hier niet mee hoeft te bemoeien, je ziel weet wanneer het innerlijk werk heeft te verrichten en ook wanneer het de tijd daarvoor is. Uiteraard maak je zelf de keuze om je wel/niet te laten meevoeren. Ook zal je verstand je er hele verhalen bij laten maken, de zogenaamde ‘spoken’. Deze houden je af van wat er bij jou staat te gebeuren.

Je ego zal zich er ook onherroepelijk mee willen bemoeien en vraagt: “weet je het zeker? Ik zou het écht niet doen, lekker alles bij hetzelfde laten, ga voor veiligheid, het is niet nodig, het is eng en onzeker, wat staat je wel niet te wachten?” Allemaal angstige gedachten die in je hoofd rondspoken en waarvan jij mag kiezen of je ze wilt geloven of toelaten.

Als je het lef hebt je mee te laten voeren de diepte in, zal je versteld staan wat je daar allemaal gaat ontdekken!
De wereld om ons heen heeft ons wijs gemaakt dat alles perfect moet zijn, emotionele issues mogen er liever niet zijn en moeten direct worden ‘opgeruimd’, je mag niet ‘zwak’ zijn, we moeten vooral naar buiten toe ons masker ophouden en laten zien dat we alles onder controle hebben.
Poeh…..dát is nog een tegen de stroom inroeien zeg! En onnodig zwaar. Je gaat hierbij namelijk de strijd aan met het leven zelf, jou leven. En ja, wie tegen de stroom in roeit, zal ervaren dat het rete-zwaar is, net als in een echte boot met stroomversnellingen.

Wellicht herinner je je nu die momenten waarop je dat inderdaad deed. Je angst, je schijnzekerheid, vasthouden aan oude patronen en mensen die je veel energie kost(t)en.

Morgen komen we in een reeks portaaldagen die lopen van 8 februari t/m 17 februari. De kosmische energie is dan intenser, en is voelbaar op alle terreinen in je leven. Dit brengt tevens met zich mee dat je deze periode een prachtige kans krijgt om te groeien en op te ruimen wat je niet meer dient. Luister vooral naar je lichaam en let op de synchroniciteit (toevalligheden) op je pad.
Het geeft je de kans om juist nu mee te stromen in de diepte van je onafgewerkte issues en laat jou voelen waar jij mee aan de slag mag. Zo doorleven/doorvoelen we wat we eerder niet konden/durfden en heeft het ons daarna niet meer in haar greep. Op herkansing dus :).

Weet dat het leven je precies geeft wat jij nodig hebt, je bent precies waar je moet zijn en je komt altijd weer op je ‘pootjes’ terecht. Je hoeft niet te strijden, let it be……. Go with the flow!

Warme groet,
© Fokje

Voor het originele bericht, klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s