Ongewild

Vandaag hebben we de keuken verder ‘afgemaakt’ door gezellig met duizend anderen de IKEA te gaan op zo’n troosteloze dag vol regen. Vrienden van ons waren er ook. Hoe leuk voor de kids! Dat maakt de IKEA dan weer een stuk aantrekkelijker.

En zo zit ik dus nu aan het nieuwe schiereiland in de keuken!

Ik had net zo’n ervaring weer, een mooi inzicht, ik werd ongewild een lagere frequentie ingezogen. Mijn gevoel ging protesteren. In een klein, stil kamertje heb ik mijn gevoel eens nader onder de loep genomen en realiseerde mij dat ik mij druk maakte over iets wat helemaal niet bij mij hoorde.

Ik probeerde anderen te helpen. Echter dat pakte anders uit. Verandering is in het begin nooit fijn maar uit ervaring kan ik zeggen dat verandering negatief te boek staat maar zoveel positiefs kan geven. Geef het een kans en wil het niet, dan draai je het indien mogelijk terug.

Voor de een gaf de voorgestelde verandering een negatief gevoel en voor de ander een positief gevoel. Mijn gevoel hoefde niets te doen maar het werd de negativiteit ingezogen.

Door er van een afstandje naar te kijken en te luisteren naar mijn lijf, stapte ik het proces uit. Wat het besluit ook zou zijn, het zou niets veranderen in mijn leven, waarom dan wel in mijn gevoel?! Ik nam er afstand van en voelde de positiviteit weer terugkomen.

Ik weet nu hoe ik het kan herkennen en hoe ik ermee om kan/mag gaan. Wat een mooi inzicht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s