Schrijven met gevoel

Schrijven. Over jezelf, voor jezelf, voor een ander.

Hoe vaak proberen we het voor ander zo netjes mogelijk op te schrijven? We zoeken naar woorden die niet anders geïnterpreteerd kunnen worden dan wat we ermee bedoelen. Soms worden het dan van die gemaakte teksten.

Ik had het er gister nog over met een vriendin dat ik door een werksituatie in het verleden (lees bijna 20 jaar geleden) voorzichtiger ben geworden in dat wat ik schrijf naar de ander. Ik ben bang voor de eventuele misinterpretatie van de ander.

Ik ben van nature erg spontaan, in voor een grapje maar ook in voor serieuze gesprekken. Humor in mijn relatie tot anderen, heeft mij zoveel werkplezier gegeven. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Ja, soms waren de grappen schunnig maar ja als je elkaar dan beter kent, weet je de waarde achter de woorden.

Wat zou er gebeuren als ik die voorzichtigheid eens zou loslaten? Geen angst hebben om de interpretatie van de ander. Geen gemaakte zinnen, geen aanpassing van mijn zijn. Gewoon ik. Ik en mijn enthousiasme. Wat zou dat heerlijk zijn!

Gister schreef ik een bericht, in eerste instantie met gemaakte zinnen. Ik struikelde over heel wat woorden en de twijfel sloeg toe. Tot ik de angst en twijfel losliet, mijn gevoel toeliet en de woorden het scherm vulden. Dat stomme ego ook, dat weerhoudt je van zoveel moois!

Ik stuurde het weg en de synchroniciteit sloeg in als donderslag bij heldere hemel. Niet alleen het tijdstip, dubbele getallen maar ook het liedje dat gedraaid werd op Radio 10. Voor mij de bevestiging dat het oké was. Mijn missie de komende tijd is om de voorzichtigheid eens wat meer los te laten.

Later op de dag zag ik een tekst waar ik vandaag een plaat van heb gemaakt. Wat past het er mooi bij.

Reacties

Een reactie op “Schrijven met gevoel”
  1. Precies zoals het is, laat de woorden maar komen…je voelt hoe het voelt en hoe goed bedoelt ook het is van jou! En te mooi om niet te delen…💌

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s