Energetisch weekjournaal week 8, 2019 door Deborah

Energetisch Weekjournaal Week 8

Vertragen. Dat is het thema van deze week. Want we willen vaak sneller dan we aankunnen of dan dat het goed voor ons is. Maar hoe trager we worden hoe beter we de dingen kunnen voelen, zien en tot ons door te laten dringen. Wanneer we te snel gaan dan gaan we vaak voorbij aan dat wat de aandacht wil, in ons. Door de vertraging in te gaan, kom je jezelf tegen en alle verhalen die daarbij horen. Wellicht heb jij je de afgelopen periode laten meeslepen door het een of ander en krijg je deze week de kans om even de focus weer op jezelf te richten en dus de vertraging in te gaan. Je kunt je eigen stem beter horen wanneer je stil bent en je stappen vertraagt. Dat is een grote uitdaging zeker omdat je eigenlijk niks met tijd hebt. We leven in een wereld waarin alles snel snel snel moet en gaat. Maar het leven laat je duidelijk zien dat je daarin niet mee hoeft te gaan. Een week van kansen op alle gebieden. Maar met name op werkgebied. Want het kan wat onrust geven wanneer er meer uitgaat dan dat er binnenkomt, voor je gevoel wellicht, maar ook dit is weer nodig om jouw verhalen over geld en jouw financiële situatie te veranderen.

Je kunt kijken naar wiens verhaal je hier nog steeds aan het uitleven bent en in wiens realiteit je eigenlijk zit. Wanneer je vanuit jouw jeugd gewend bent om de zorgen op/over/met geld op jouw schouders te nemen wordt dat jouw werkelijkheid. Maar is het ook voedend voor jou? Werkt dit voor jou? Je hoeft niet te zorgen voor de financiële situatie van de ander. Ook als die persoon nog zo dicht bij je staat. Je kunt er naar kijken en je kunt er zijn maar meer dan dat hoef je niet te doen. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen stuk hierin. Zoals ik al zei, kansen. Je krijgt de kans om jouw talenten verder uit te bouwen. Je mag het platform waarvandaan je werkt wat meer uitbouwen. Groter maken. En dat is wellicht iets wat je wel zou willen maar geloof je nog niet helemaal genoeg in jezelf. In jouw eigen veilige coconnetje durf je alles, maar daarbuiten is het een totaal ander verhaal. Toch heb jij echt wel wat te vertellen. En diep van binnen weet je dat ook. Het is te waardevol om het voor je te houden.

Je hebt jezelf lang genoeg verstopt. Je hebt lang genoeg anderen het podium gegeven. Het is een prachtige eigenschap die jou siert maar jouw uitdaging is dan ook om hierin steviger te gaan staan op je eigen poten. De kansen die je nu krijgt mag je met beide handen aanpakken, want je verdient het. Zet de waarde van jezelf en wat jouw bijdrage is, in deze wereld. En nee dat is niet stom, egoïstisch of gek. Jij met jouw uniekheid, jouw kijk op de wereld en jouw prachtige energie mag zijn/haar eigen plek gaan innemen. De plek die altijd bedoeld is voor jou. De plek die je altijd hebt afgestaan aan de ander, omdat je voelde dat die het nodig had. Maar nu is het aan jou om jouw stap te zetten op die plek, en te shinen zoals alleen jij dat kan doen.

Deborah

Voor het originele bericht, klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s