Heal

De afgelopen week heb ik de film Heal gezien op Netflix.

Een inspirerende film over het zelfhelend vermogen van ons bewustzijn voor ons lichaam. Stress en negatieve gedachten kunnen je ziek maken. Kijk naar een burn-out, depressies.

In de film wordt vooral stilgestaan bij nog veel ernstigere ziekten. Ik denk dat ik helemaal ik de stress schiet als een man in een witte jas tegen mij zou zeggen dat ik vergevorderde kanker heb. Door juist dan te kijken naar het signaal dat je lijf laat zien, hier dankbaar voor te zijn, oude blokkades uit je leven op te ruimen, in een rustige en positieve omgeving, zou je de ziekte kunnen overwinnen door je bewustzijn positieve impulsen te geven. Het lijkt mij in zo’n stressvolle tijd heel moeilijk maar niet onmogelijk.

Erg bijzonder en ook dat ik op een bepaald stuk in de film in tranen uitbarst. Dat resoneerde totaal met mij en mijn ademcoach refereerde daar ook laatst naar. Dat is dus een punt waar verdriet zit en waar ik mee aan de slag mag.

Zelf bewandel(de) ik ook alternatieve wegen die bijdragen aan mijn gezondheid. Ik kom nauwelijks bij de reguliere artsen.

De laatste tijd merk ik dat mijn lijf slecht reageert op een simpele paracetamol en dan ga ik zelf op zoek naar de oorzaak van bijvoorbeeld hoofdpijn. Het zijn kleine aanpassingen in mijn voeding die ik moet maken om daarna weer goed te functioneren.

Ik kijk na het zien van de film toch weer anders naar het bijzonder organisme dat mijn lijf is. Alsof dingen steeds duidelijker worden maar ik het nog niet kan vastpakken.

Voor de trailer van de film, klik hier.

Onderstaande zin wordt gezegd in de film, ik vond het de moeite waard om hier te delen.

Reacties

3 reacties op “Heal”
 1. shivatje schreef:

  We kunnen veel genezen als je luistert naar je lichaam en positief ingesteld bent.
  Natuurlijk komen er momenten dat we de regulerende geneeskunde niet weg kunnen denken.
  Maar dan nog kan men het combineren met het alternatieve.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 2. kirstinvanlierde schreef:

  Ga ik misschien bekijken. Ik herken heel veel van het werk van Dr. Gabor Maté, schrijver van het boek ‘When the body says no’, dat al bijna twintig jaar geleden verscheen. Een lezing van hem kun je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=c6IL8WVyMMs

  Like

  1. Anouk1968 schreef:

   Dank je! Daar ga ik naar kijken. Interessant!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s