Carnaval en ik

Carnaval en ik zijn geen setje. Ik was zojuist op de school van mijn zoon waar ze los gingen.

Mijn zoon wilde dit jaar als een fortnite-strijder. Alles geregeld maar het ‘setje’ zou te laat binnen komen en dus moesten we een alternatief bedenken. Geen clown, geen monster, er lopen immers ook kinderen van 4 jaar rond. Het moet iets leuks blijven en geen angst opwekken. Dat mogen de volwassenen doen!

Uiteindelijk is hij gegaan in kleding waarin hij van mij niet naar school mag, een joggingbroek. Hij nam een nerf gun mee en dat vond hij geweldig. Hij moet erin lopen, ik niet.

Wat dat betreft laat hij mij hier zien dat hij zichzelf mag en wil zijn, en zich niets aantrekt van eventueel commentaar. Wat dat betreft heb ik hem geleerd dat jezelf zijn iets is wat zo belangrijk is, iets waar ik zoveel moeite vroeger (en soms nu) mee had (heb). Missie geslaagd 😉.

Het is als moeder wel heel vertederend zoiets te zien. Hij is een mooie spiegel voor mij. Hij kan mij vast nog heel veel leren!

Maar goed, carnaval is niks voor me. Ik moet me anders voordoen dan degene die ik ben. Ook de hele sfeer eromheen. Dat mensen naar mij zouden kijken hoe ‘belachelijk’ ik eruit zou zien, is ook iets.

Dat gaat wel terug naar vroeger. Mijn moeder knipte mijn haar altijd, te kort, te scheef. En dan die kledingstijl. Ik was ook nog eens erg verlegen en werd om het totaalplaatje gepest. Dus dat ‘in de belangstelling staan’ rondom mensen die mijn ware ik niet (willen) kennen, vind ik helemaal niet fijn.

Ik doe mijn best hoor, als ik ermee geconfronteerd word in een dusdanige omgeving, maar als het niet hoeft, houd ik mij op afstand. Ieder zijn/haar ding! 🤗

Reacties

3 reacties op “Carnaval en ik”
 1. shivatje schreef:

  Carnaval is je toch anders voordoen dan je bent. En aan zoiets doe ik ook niet mee of heb ik nooit meegedaan.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Bijzonder, ik zet spotify op en ik hoor dit liedje:

   Liked by 1 persoon

 2. shivatje schreef:

  🙂

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s