Mobiele schoonmaak

Heb jij dat soms niet? Dat je wilt dat dingen simpeler konden zijn, in je leven, op je werk, maar ook op je mobiel.

Ik vind het heerlijk om foto’s te maken. Ik heb er speciaal een cursus voor gevolgd en met mijn iPhone 7 plus met twee lenzen, kan ik prachtige foto’s maken. Na het maken van de foto optimaliseer ik een en ander nog met een bewerkingsprogramma, vooral voor de belichting en om de horizon echt horizontaal te krijgen. Allemaal op mijn mobiel.

Het kost allemaal veel geheugen op mijn mobiel en dus zorg ik dat sommige foto’s, vooral ook de achtergrondfoto’s van mijn platen, ergens in de cloud staan. Nu gebruikte ik daar Google foto’s voor maar ergens knaagde er iets bij me. Al die gepersonaliseerde reclames op mijn mobiel terwijl ik vaak ‘nee’ zeg op cookies, moet toch ergens vandaan komen. Ergens wordt het geanalyseerd. Ik vertrouwde het niet helemaal.

Hoe werkt dat dan met iCloud? Kan ik dat niet gewoon gebruiken? Ik betaal €0,99 per maand voor 50GB. En hoe werkt dat dan? Is dat veiliger? Dus ik ging gister eens even kijken, op onderzoek en kwam erachter dat iCloud toch veiliger is dan Google foto’s. Daarnaast verkleint Google mijn foto’s dan naar een versie met minder pixels en dat vind ik persoonlijk erg jammer. Zodra je wilt dat het één-op-één over wordt genomen, gaat de kassa rinkelen. Elke maand maak ik een fysieke kopie van de bestanden van mijn mobiel door middel van een Sandisk iXpand stick. Ideaal in het gebruik. Mijn data staat dus op meerdere plekken.

Vanmorgen gestart om alle foto’s van Google foto’s om te zetten naar iCloud. Een rotklusje vooral als het om 2000 foto’s gaat. Maar het einde is in zicht en dan staat alles ‘veilig’ in de cloud, overal beschikbaar. Hier op mijn laptop maar ook op mijn mobiel. Dan kan er een aantal programma’s van mijn mobiel en is dat project afgerond.

Dan de eeuwige zoektocht naar de fijnste agenda-app. Ik heb die van de iPhone natuurlijk. Ik heb een paar jaar gebruik gemaakt van de app ‘Calendar’, pure eenvoud alsof je een papieren-agenda gebruikt. Sinds een paar maanden gebruik ik de agenda app van Readdle. Daar kun je kiezen voor een aantal layouts, het werkt samen met notities en herinneringen. Veel dynamischer dan Calendar. Wat zou het fijn zijn als deze mogelijkheden toch allemaal in de iPhone agenda-app stonden, dan konden er gewoon twee apps weg.

En zo minimaliseer ik steeds meer en krijgt mijn mobiel een soort van reset. Een mobiel met zo min mogelijk apps geeft mij ook veel meer rust, minder prikkels. En zo gaat ook mijn schermtijd rustig naar beneden. Daar doe ik het allemaal voor!

Hierbij een van de mooiere foto’s, wat natuurlijk erg persoonlijk is. Prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s