Tweelingzielen/Soulmates

Ik kwam laatst een mooi stuk tegen op internet over Tweelingzielen en Soulmates. Iets wat mij de laatste tijd erg interesseert omdat ik het gevoel heb dat sommigen vrienden van mij tweelingzielen en/of soulmates zijn. Zoveel overeenkomsten, zoveel herkenning en zoveel van te leren.

Geschreven door Fokje van de pagina Alles is energie, op Facebook. Klik hier voor het originele bericht.

Tweelingzielen: 

Tweelingzielen hebben exact dezelfde trilling. Alles resoneert met elkaar en je kunt niks voor elkaar verstoppen. Doordat je op hetzelfde niveau resoneert, is het alsof je jouw eigen spiegelbeeld voor je ziet. Jij vult de energie van de ander aan, de ander die van jou……. Het kan een gevoel van compleetheid geven, dat alles klopt en dat je je op je gemak voelt als je samen bent. Door in contact te zijn met je Tweelingziel ga jij jezelf in alle puurheid ervaren en voel je dus ook heel duidelijk de pijnlijke delen in jezelf. Datgene wat je voor jullie hereniging nog kon negeren, ontkennen en onderdrukken, wordt door jullie gezamenlijke trilling zichtbaar. Zo ook de gevoelens en emoties die je liever niet wilt kennen, maar die iedereen in zich heeft. Het hoeft niet een liefdesrelatie als bv. man en vrouw te zijn maar kan ook een vriendschappelijke- of werkrelatie zijn. Soms is het maar een éénmalige ontmoeting of een paar keer, zodat de ander wakker geschud is en daarna het eigen pad vervolgt. Wanneer Tweelingzielen elk hun pad zijn gegaan van (h)erkenning, heling, dan kunnen ze elkaar nog een keer ontmoeten om te beseffen dat zij samen hun intense licht kunnen laten schijnen t.b.v. de samenleving. De omgeving zal dit ook direct herkennen, ervan genieten. Je hebt daarmee ook een voorbeeldfunctie.

Je ontmoet je Tweelingziel altijd op het juiste moment en hebt vóór je incarnatie gezamenlijk afgesproken of en wanneer je elkaar zou ontmoeten, het waarom en ook of je gezamenlijk een leven zult delen. Het gegeven dat Tweelingzielen altijd een romantische liefdesrelatie zullen aangaan, is een illusie. Vaak is het verre van dat! Het is keihard werken,   (h)erkennen, de diepste dalen en emoties doorleven, je overgeven aan de diepe stroom en heling in je Zelf.

Tweelingzielen zijn vanuit het hart met elkaar verbonden en fysiek contact is niet (altijd) nodig. Als je je hart opent en oprecht van de ander durft te houden, de onvoorwaardelijk liefde voor de ander accepteert, kun je een diepe connectie met elkaar maken. Leeftijd, sekse, afkomst e.d. speelt geen enkele rol. Wanneer je volledig durft te erkennen dat die ander zoveel van je houdt, zul je ervaren dat de ander steeds naast je loopt. Je zult jezelf met alles en iedereen verbonden voelen. Mits …..de ander zijn hart óók durft te openen, zich ook kwetsbaar opstelt. En dáár werpt zich vaak een probleem op. De ene Tweelingziel-helft is vaak verder op zijn pad dan de ander. Dat heeft alles met bewustzijn en lef te maken. Wanneer je besluit dat je je angsten niet aangaat, niet accepteert dat er van je wordt gehouden en muren opwerpt, zal je “andere helft” uiteindelijk kunnen besluiten om de relatie te stoppen. Vooral omdat dit simpelweg niet vol te houden is, de pijn is te groot om te zien dat je Tweelingziel zichzelf zó tekort doet. Jij kent zijn/haar potentieel immers? (lees: ook je eigen potentieel!) Je ziet hem/haar in heel zijn wezen en houdt van alles. In deze fase loopt “de andere helft” (runner) dus vaak weg of verbreekt abrupt het contact, omdat de angst dit proces aan te gaan simpelweg té groot is. De ander (chaser) blijft dan in shock achter en voelt zich afgescheiden. Juist op dát moment wordt er van je gevraagd je eigen pad te bewandelen en te leren en groeien om je Zelf te (h)erkennen, terug te vinden. Wat heb jij met jouw unieke Zelf wel niet te bieden? Wat heb je gezien in je Tweelingziel, dus ook in jou? Een pad dat veel verwarring, acceptatie, zelfrespect, zelfliefde, en wijsheid over jezelf met zich meebrengt.

Bij Tweelingzielen is de grootste confrontatie de emotie Angst. Angst om verlaten te worden, angst om niet geaccepteerd te worden, angst om afgewezen te worden, en zelfs angst om liefde te ontvangen. Dit is namelijk heel eng als er in jou een overtuiging leeft dat je het niet waard zou zijn. Wanneer je jouw licht nog niet hebt laten schijnen op je donkere/donkerste kanten, die óók deel van je uitmaken, zal je Tweelingziel dit aanraken. En dan ga je een bewustwording en ongekende diepte in. Dit is nodig om jezelf te accepteren met alles wat er deel uit maakt van het unieke mens dat je bent. De Tweelingziel laat je zien waar jij nog aan mag werken, welke pijnen je onder ogen mag zien. Oók pijnen uit vorige levens kunnen boven water komen, zodat ook deze kunnen worden geheeld in dit leven. Wat je toen wellicht niet kon, kun je in dit leven wel. Wanneer licht en donker zijn verenigd en onderdeel uitmaken van je volledige Zelf, ga je stromen en ben je niet (meer) afhankelijk van de energie van een ander om je compleet te voelen. Wanneer dit (nog) niet het geval is, zul je terugvallen in je oude energie en de eenzaamheid, en leegheid in jezelf tegenkomen. De meeste mensen voelen zich zelden compleet, juist omdat er delen in je zijn die je afkeurt, afwijst, negeert en ontkent. Dat levert pijn en verdriet, frustratie en woede, wanhoop en onmacht op.

Mijn ervaring is dat het aangaan van je angsten en pijnen, ze te accepteren en lief te hebben als een deel van jezelf, je steeds bij je kern brengt, je anker, en zo in balans komt. Ontken al je gevoelens niet, het maakt onderdeel uit van je transformatieproces! Onderzoek wat je voelt en wat het je wil zeggen, kijk in je eigen spiegel. Dat wat je Tweelingziel je laat zien, is bedoeld om jou te laten ervaren dat het er is. Het wil gezien worden, geheeld en geaccepteerd. Het cadeau van je Tweelingziel is: terugkomen in je eigen kracht en jouw unieke Zelf terug vinden.

Soulmates:

De energie-trilling van Soulmates is ongeveer hetzelfde. Deze hebben ook gelijksoortige trilling als die van jezelf, maar resoneren op verschillende manieren. Je Soulmate kom je tegen om lessen onder ogen te zien en te groeien. Je hebt met een Soulmate ook 1 of meerdere levens gedeeld. De diepte van spirituele ervaring is niet zo intens als die bij de Tweelingziel. Vaak vertrekken deze Soulmates om plaats te maken voor een volgende die opnieuw past bij je trilling en lessen van dat moment. Je kunt dus meerdere Soulmates in je leven ontmoeten. Het universum zorgt ervoor dat de juiste mensen op je pad komen om je de mogelijkheid te geven te groeien en te leren. Aan jou de keus of je dit met beide handen en hart aanneemt. Soms ontmoet je eerst een aantal Soulmates waarna jij je Tweelingziel ontmoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s