Tweede ademhalingssessie

Vandaag heb ik mijn tweede ademhalingssessie gehad bij mijn shiatsu-therapeute Annemieke, nu ook officieel ademcoach. Zij doet de Transformational Breath Therapy methode.

Wederom een hele bijzondere sessie en veel intenser dan de eerste keer. Mijn intentie was dit keer ‘vrij zijn’ en dus o.a. geen angst hebben. Geen angst meer hebben voor het scheef gaan in een boot, geen angst meer als bijrijder in een auto, iets dat ik sinds het overlijden van mijn moeder in 2012 cadeau heb gekregen.

Veel loslaten.

Ik had het ritme van de ademhaling snel te pakken. Dat was even lastig omdat we daarvoor heerlijk samen hadden staan swingen met een regelmatige ademhaling. Ik denk dat ik zo’n tien minuten later het enorm koud kreeg. Alsof ik bloot lag te zonnen met dit weer. Koud tot op het bot. Door de flinke ademhaling bleef het op de achtergrond. En op de momenten dat Annemieke zei ‘loslaten’ dacht ik door de kou eigenlijk meer aan te spannen.

Ik voelde iets gebeuren met mijn lichaam naast de kou, alsof ik uit mijn oude ik stapte. Net zoals een zonnevlam, het vrijkomen van energie. Toen ik mijn ademhaling zachter mocht laten zijn, had ik het nog steeds koud inmiddels onder het dekentje maar ik voelde dat ik boven de mat zweefde.

Toen ik mijn mooie liedje hoorde, werd ik warm van binnen, onder mijn handpalmen, onder mijn armen. Prachtig om die switch zo te voelen. De emotie was er ook weer maar niet zo intens.

De thermostaat klikte steeds weer aan, minimaal 6x, het was kouder geworden in de behandelruimte. Annemieke vond ook dat het kussen dat op mijn buik lag, ijskoud was geworden.

Een goed teken want het koud hebben wil zeggen dat ik heb losgelaten. We hebben het raam maar open gezet zodat alle negatieve energie naar buiten kon gaan.

Wederom naar prachtige liedjes mogen luisteren! Mooie teksten vooral.

Sleepsong – Secret Garden

Nu ik dit schrijf, heb ik het nog steeds koud. Ik denk dat een warme douche nu op het programma staat!

Ik ben benieuwd hoe ik mij de komende tijd ga voelen. De vorige keer had ik geen inspiratie, was ik volkomen leeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s