Als ik je laat gaan

Gisteren heb ik voor het eerst naar Dream School gekeken op advies van een vriend. Een programma op NPO 3. Dit was de derde aflevering.

“In Nederland verlaten per jaar ruim 25.000 scholieren voortijdig school. Allemaal jonge mensen die zonder diploma niet aan het werk komen of worden toegelaten bij een vervolgopleiding. Omdat ze geen diploma hebben ziet hun toekomst er niet rooskleurig uit. Laagbetaald werk of een uitkering liggen in het verschiet. In DREAM SCHOOL wordt geprobeerd het tij te keren en toe te werken naar een toekomst vol uitdaging en ambitie.”
Bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde regelden ook dit jaar weer een batterij aan uitzonderlijke docenten. Zoals Olcay Gulsen, Marco Kroon, Griet Op de Beeck, Lodewijk Asscher, Floortje Dessing, Wilfred Genee, Ans Markus, Sjinkie Knegt, Ron Blaauw en Trijntje Oosterhuis. En de droom van Lucia en Eric is dat deze docenten wél doordringen tot de drop-outs. In tien afleveringen lang nemen zij een groep voortijdig schoolverlaters onder hun hoede.
Gister dus onder andere Trijntje Oosterhuis en zij ging de groep lesgeven. De leerlingen moesten uit hun comfortzone stappen en een lied zingen. Ondanks de twijfels bij sommigen, lukte het bij den ieder. Wauw!
Niet alleen dat was bijzonder, ook de kern van het liedje is prachtig.
 Kijk en luister hier naar het liedje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s