Verandering

Een traan in mijn oog vertelt mij hoe ik mij voel. Mijn lijf vertelt mij ook veel. Een onrust, een verandering vindt plaats. Een vorm van loslaten, het begint al.

Nu weet ik dat verandering niet altijd negatief hoeft te zijn. Ik zeg immers tegen vrienden dat verandering juist goed is om stappen vooruit te zetten. Ik kwam de laatste tijd ook alleen maar quotes tegen met als onderwerp ‘verandering’.

Maar nu voelt de komende verandering voor mijzelf niet zo fijn aan. Alsof er een stukje van mijzelf wordt weggenomen.

Een lieve vriendin gaat verhuizen naar een stadje 17km verderop. ‘Wat is nou 17km?’, zie ik je denken. Dat is 20 min rijden in plaats van 1 min.

Maar het is veel meer hè?! Ja, dat is het. Een stukje eigen, een stukje thuis krijgt een ander karakter. Hoe langer ik naar mijn gevoel luister, is dit denk ik de kern. Daar waar het in een vriendschap om draait.

Een mooie ontdekking!

Dingen gebeuren niet voor niks. Ik gun haar en haar gezin een nieuwe start op een prachtig mooi plekje. Een hele begrijpelijke stap. En natuurlijk zal ik daar ook vaak over de vloer komen. Het zal alleen anders zijn, denk ik. Meer op afspraak in plaats van op spontane inval.

Kijk ik nog wat verder, voorbij het emotionele, ga ik zelf ook stappen zetten. Misschien moest deze stap gezet worden om zelf stappen te zetten. Wie zal het zeggen?!

Komt tijd, komt raad. Daarom is het maar goed dat ik gevoelens en feiten hier op een blog schrijf zodat ik over een half jaar nog eens kan kijken wat nou de verandering is geweest.

Haar jongste zoon is de beste vriend van mijn zoon die aankomend schooljaar bij haar oudste zoon in de klas komt. Nog één jaar samen in de combinatieklas. De binding op kindsniveau zal blijven. En ik weet dat er genoeg mogelijkheden zijn om de drie musketiers samen te houden. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Jammer, maar deze dingen gebeuren. That’s life. “Vriendschap overbrugt elke afstand”, zei een andere vriendin deze week en zo is het! Het wordt anders, misschien zelfs wel beter! Daar ga ik voor! In liefde voor elkaar.

Reacties

2 reacties op “Verandering”
  1. shivatje schreef:

    Soms kan je niet anders dan ondergaan. Juist dat durven brengt je verder al is het zeker niet makkelijk.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s