Nadenken

Gisteren reageerde ik op een post hier op WordPress. De schrijver had een skelet op een bankje geplaatst met de hoofdtekst ‘wachten’. Op het moment dat ik dat zag, biggelden er tranen over mijn wangen omdat ik na de zoveelste keer van het kastje naar de muur werd gedirigeerd door een Zwitserse mevrouw van Hapimag. Hoeveel geduld moet ik nog hebben? Ik voelde mij als dat skelet….dus ik reageerde…

Hapimag, voor sommigen iets onbekends. Het is een Zwitserse organisatie waar je je toe kunt aansluiten in de vorm van een lidmaatschap of aandeelhouderschap. Door punten te sparen, is het mogelijk een weekje vakantie te boeken in 60 resorts in 16 landen. Tegenwoordig hebben ze zelfs boten en zou je een weekje daarop kunnen vertoeven. Het kost je dan punten en lokale kosten.

Mijn vader had rond het jaar 2001 een vakantiepas gekocht met laagseizoenpunten om een weekend met het gezin weg te gaan. Uiteindelijk is dat niet doorgegaan en zat hij met die vakantiepas. De afgelopen jaren hebben we daar vaak gebruik van gemaakt. Inmiddels ben ik weekjes weggeweest naar Winterberg, Unterkirnach, Binz, Sylt, Braunlage (Duitsland), naar Cannero en Toscane (Italië), en de Algarve (Portugal). En nog zijn de punten niet op.

Echt prachtige locaties met altijd mooie appartementen, mooie faciliteiten. En daarom toen mijn vader overleed, hebben we besloten dat ik deze vakantiepas over mocht nemen. Ik had er namelijk het meeste van gebruikt. Nu moet dus het account van mijn vader overgezet worden op mijn naam.

Daar ben ik nu bijna drie maanden mee bezig. Hapimag is een internationale organisatie en het telefoonnummer/e-mailadres is algemeen en het is altijd weer de vraag wie je aan de telefoon krijgt. Een Duitse die geen Engels spreekt, of een Spaanse die zegt dat ze Engels spreekt maar toch niet nadat je je hele verhaal zo goed mogelijk hebt uitgelegd. Een Zwitserse die de Engelse taal half meester is of bij grote uitzondering een Nederlands sprekende vrouw en dan hoop ik niet dat het die vrouw is die net in dienst is en eigenlijk nergens een antwoord op weet. Mijn Engels is uitstekend dat vergroot mijn kansen maar zoals gisteren weer bleek, ben ik te krachtig in mijn Engels dat zelfs de Zwitserse Engelssprekende dame het niet aandurfde want zij was de taal niet meester.

Het omzetten heeft nogal wat voeten in de aarde. Eerst moest ik afstandsverklaringen opstellen en laten ondertekenen door mijn zes broer/zussen inclusief het bewijs dat mijn vader daadwerkelijk was overleden. Toen dat gedaan was, had ik natuurlijk weer iemand anders aan de telefoon en die zei weer iets heel anders. Uiteindelijk een heel pakket informatie ontvangen. Nu moest ik hen voorzien van allemaal documenten uit de nalatenschap, bewijs van erfrecht, een kopie van mijn paspoort, afstandsverklaringen en een akkoordverklaring op de over te nemen punten. Echter daar startte ik met -70 laagseizoenspunten in plaats van +238 laagseizoenspunten.

Ik hing de volgende dag dus weer aan de telefoon. E-mails die ik naar ze toestuur, komen soms helemaal niet aan. Ik ontvang wel automatische ontvangstbevestigingen maar ze komen niet bij de juiste afdeling. En dus hing ik gisteren weer aan de telefoon om te vragen naar de stand van zaken. Het was immers alweer twee weken geleden dat ik alle gevoelige informatie had toegestuurd. Wederom onvindbaar aan de andere kant van de lijn. Mijn vraag over het negatieve saldo aan punten was wél aangekomen en ja daar zat gister iets over in de post. Ik heb het allemaal maar weer eens voor de tweede keer opgestuurd…vrijdag weer bellen!

Het is steeds onvolledig wat mij opbreekt. Er gaat zoveel kostbare energie en tijd verloren.

In de meivakantie gaan we een weekje naar Toscane, heerlijk uitrusten en veel zien. Daar heb ik enorm veel zin in. We moeten nog wel papieren in orde brengen en dus moet ik in het account kunnen. Fingers crossed dat het binnenkort eindelijk dan echt gaat gebeuren!

Andere schrijvers reageerden op mijn reactie (op het skelet) en werd ik tot denken aangezet ‘wat deed de bom barsten?’ Was het door iets dat eerder de dag was gebeurd? Natuurlijk zal dat meegespeeld hebben al moet ik zeggen dat ik mij ’s middags opperbest voelde. Het was een opeenstapeling van onvolledig handelen van Hapimag dat de bom deed barsten.

Vanmorgen scheen de zon prachtig en ik was benieuwd of mijn moeder er even voor mij kon zijn. In mijn achtertuin zie ik in het zonlicht altijd mijn moeder (althans zo voel ik dat). Pal voor het overlijden van mijn vader zag ik voor het eerst een orb. Een vriendin vertelde over die blauwe stip, de orb, en ik voelde de kracht van mijn moeder. Direct na de dood van mijn vader zag ik ook hem, samen met mijn moeder. Hij bleef een weekje en dus bleef mijn moeder over. Vandaag zag ik ze weer samen met zelfs een ‘derde’. Bijzonder genoeg kwamen de woorden ‘ben jij mijn kind?’ in mijn mond. Een spirituele healer heeft mij wel eens gezegd dat ik twee kinderen zou hebben. Eén op aarde bij mij en één in de spirituele wereld. Ik voelde mij vanmorgen even compleet. Een prachtig begin van de dag en ze hebben mij het gevoel gegeven vertrouwen te blijven houden, het komt goed! 🍀❤️

Trouwens even voor de duidelijkheid, als ik in een andere stad ben en ik maak een foto zo in de zon, ook bij water, zie ik deze zielen (blauwe orbs) niet! Alleen in mijn achtertuin! De onderste ziet er wazig uit, het is geen glinstering van de ene orb in het water…

Reacties

5 reacties op “Nadenken”
 1. shivatje schreef:

  Dat is het nadeel als men iets moet verkrijgen dat gevestigd is in een ander land. Het eerste wat ze je zeggen we verstaan of begrijpen je niet. Dan voel je al zoiets van halo ik probeer mijn best te doen, dat verwacht ik dan ook terug. En kijk het woord verwacht. Wachten spijtig genoeg kan dat zolang duren tot je een skelet bent.
  Maar op zo een moment moet je het hard spelen en blijven aanhouden.
  Maar ook voor jezelf het even laten rusten en op een rustige manier het nodige blijven ondernemen.
  Dan wordt het skelet weer een persoon die vol kracht naar voren komt.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Zo sta ik er ook in, zet steeds weer m’n beste beentje voor maar ik word er moedeloos van….gister brak het skelet even…na 3 maanden geduld….maar ik blijf erbij met hoofd en hart.

   Liked by 1 persoon

 2. shivatje schreef:

  Dan zie je maar dat het diep zit en juist op een moment dat er iets geplaatst wordt dat stukje naar boven komt. Je komt er wel gewoon doorbijten.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Dank je, vooral rustig blijven 😉

   Liked by 1 persoon

 3. shivatje schreef:

  Daar win je heel veel mee.

  Aum Shanthi

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s