The Shack

Vanmorgen een prachtige film op Netflix gezien. The Shack. Ik had de film nog nooit daar zien staan en de tekst interesseerde mij wel. Niet wetende dat het een film over het geloof is. Maar wat maakt het uit, ik vond het een prachtige film.

Misschien een stukje rouw waar ik in getrokken ben, nu alles tot rust is gekomen met betrekking tot de afronding van mijn vaders nalatenschap, krijgt de rouw ruimte om mijn leven in te komen. Vergeving, vertrouwen, loslaten. Er is plaats voor.

The Shack (2017) gaat over Mack die door een verschrikkelijke gebeurtenis zijn geloof, maar bovenal zijn vertrouwen in God kwijt is geraakt. Volledig onverwacht krijgt hij een uitnodiging van ene ‘Papa’ om een weekend met Hem door te brengen in de hut waar dit drama heeft plaatsgevonden. Tijdens dit weekend wordt Mack geconfronteerd met zijn verdriet, maar ook met vragen over schuld, gerechtigheid, vergeving en de rol van God in dit alles. De film is op zijn sterkst wanneer het pijnlijke, maar eerlijke vragen stelt over lijden en waarom God niet ingrijpt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s