Stijf

Met een stijve nek en een pijnlijke rug ben ik deze dag na een pijnlijke nacht gestart. Ik kan mijn draai gewoon niet vinden, alsof alle pijnen mijn lichaam opzoeken. Wat straal ik uit dat ik dit blijkbaar verdien?!

Zou het te maken hebben met die enorme energiestijgingen of de nieuwe maan?! Ik heb met een overbelaste schouder staan schilderen en schuren gisteren. Zou dat het dan toch kunnen veroorzaken?!

Afgelopen zondag weer gestart met afvallen, de overgang zet namelijk alles op z’n kop, maar ook dat wil gewoon niet lukken vandaag. Lees: warme croissants met koffie….en al mijn credit is in één klap weg!

Ook speculaas is mijn grote vriend vandaag. Ik blijf maar eten, mijn lijf vraagt om zoveel meer dan dat ik van mevrouw Weight Watchers mag.

Dit is voor mij het enige programma dat trouwens werkt. Gewoon eten wat je wilt, hoe slechter hoe meer punten het je kost. Groenten, fruit, eieren, kip kosten geen punten. Lucky me!

In ieder geval, mijn lijf zegt even ho stop! Meestal ga ik dan rustiger aan doen en ga ik vanzelf weer wat meer overzicht krijgen, alsof ik iets boven het gebeurde ga ‘hangen’.

Het is eigenlijk altijd weer leerzaam. Alsof ik lichter word als ik meer bij mijzelf blijf en gehoor geef aan de last die mij naar beneden drukt. Tijdens mijn ‘vliegreis’ komen de antwoorden vanzelf .

Vanmorgen kwam ik deze tekst tegen en het past wel wat bij mijn gevoel al kan iedereen deze tekst anders interpreteren.

Reacties

4 reacties op “Stijf”
 1. Mentje schreef:

  Oh dat je lichaam om meer vraagt dan je ‘mag’ eten is zo herkenbaar 🙄 Ik heb dat ook! Eten = energie. Kosten de dingen je veel energie? Dan wil je eten! Een kopje soep met een paar stengels is dan niet genoeg. Dan wil je inderdaad een rijk belegd broodje of 2 croissants met een lette machiato. Daarna pas ben je echt verzadigd en laad je energie op. Is ook echt een serieus probleem voor mij. Ik wil ook afvallen. Lukt niet… 😔

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Ik kan wel een aparte sectie maken met afvaltips….ik ben in een week nu 1,5kg kwijt….

   Like

   1. Mentje schreef:

    Oh dat is wel lekker! En lijkt me handig! Verder wil ik nog even aan je kwijt dat je je pijn niet verdient hoor… het kan namelijk ook groeipijn zijn 😉 Misschien dat je lichaam zich aanspant omdat je zoveel emotionele processen doorleeft nu je aan het schrijven bent over je gevoelens 🙂

    Liked by 1 persoon

   2. Anouk1968 schreef:

    Lief van je!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s