Naam

Vanmorgen had ik een mooi gesprek over vroeger, over verbinding, over het ‘zien’ van de ander.
Toen ik wegliep, terug naar huis, stroomden de klanken van het lied waar ik al enige tijd naar op zoek was, zo mijn mond uit.

Dit had zo moeten zijn. Het is het lied van Neeltje Maria Min. Het werd vaak gezongen in de Dominicuskerk te Amsterdam. Daar was ik wekelijks te vinden na mijn scheiding en kreeg ik een bijzondere vriendschap met de dirigent van dat koor.

Tijdens de begrafenis van zijn moeder werd dit lied gezongen. Volgens een spiritueel begeleider was ik in een vorig leven zijn moeder. Ik had ook bijzondere gesprekken met zijn vader. En zijn dochter heet ook Anouk. Mooie dierbare verbindingen.

Dit lied symboliseert dus meer dan alleen het lied.

Helaas kan ik de juiste klank nog niet op internet vinden. Anders had ik die hier gedeeld.

Mijn moeder is mijn naam vergeten.
Mijn kind weet nog niet hoe ik heet.
Hoe moet ik mij geborgen weten?Noem mij, bevestig mijn bestaan,
Laat mijn naam zijn als een keten.
Noem mij, noem mij, spreek mij aan,
o, noem mij bij mijn diepste naam.
Voor wie ik liefheb, wil ik heten.

Terwijl mijn ogen langs de cd’s gaan, ik heb namelijk een cd waar dit lied op staat, vind ik een andere cd waar ik ook een tijd op zoek naar ben geweest!

Hoe mooi…..het is een klassieke cd van Poulenc – Gloria stabat mater. Op spotify heb ik deze cd inmiddels gevonden maar ook op YouTube! Als je van klassieke muziek houdt…

Het stuk Gloria (1-6) heeft deze vriend/dirigent uitgevoerd in het Concertgebouw in 2004 volgens mij, met zijn koor Het Amsterdams Gemengd Koor. Kan trouwens ook 2003 zijn. Ik was verliefd op het stuk ‘Laudamus te’ en ‘Domine Deus’. Nog steeds raakt het mij. De titel las ik laatst, vandaar dat er een klik was en ik het dolgraag terug wilde horen! En nu kan het weer! ❤️

Morgen The Passion en dan gaan ook even mijn gedachten naar die tijd. Hij wilde zo graag de Matthäus Passion zonder bladmuziek dirigeren, uit de losse pols dat stokje laten gaan, op gevoel! Verdorie, het is hem ook nog gelukt. Bijzonder! Een hele prestatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s