Schaduw

En daar zit ik dan, in de schaduw! Op de teller staat 23 graden en ik zit heerlijk in de schaduw. Het is mij veel te warm zo op plekken zonder windje. Daarnaast heb ik in het begin van het seizoen altijd last van zonneallergie, dus vooral rustig opbouwen. Vanmorgen mijn homeopatische middel Sulphur ingenomen, dat werkt altijd super. Ik smeer al jaren niks meer op mijn gezicht. Dus herstel moet van binnenuit komen.

Het doet de natuur wel erg goed, die warmte, alles ontspruit, knoppen komen open, het blad komt weer aan de bomen en de mensen lachen en genieten! Aan mijn appelboom bloeien weer veel bloempjes, dat wil zeggen ‘veel appels’.

Morgenvroeg ga ik naar de Keukenhof samen met mijn schoonouders. Mijn schoonvader (82) is dol op bloemen en dus zal het een feest voor hem zijn ondanks zijn gebrekkig zicht en het niet soepel meer kunnen lopen. Ik ben er nog nooit geweest. We hebben in ieder geval het weer mee!

Vandaag is er een festival bij ons in het dorp. Terrasjes open, vrolijke mensen, een ambachtelijke markt en een hoop zeemansliederen worden er gezongen. Mannenkoren maar ook een vrouwenkoor.

Een vrouwenkoor verkleedt als piraat. De een droeg oorbellen die de oorlellen flink uitrekten, de ander was meer een Dolly Dots piraat, nog een andere had een haarband in met punkhaar en nog eentje een verlopen gezicht met zo’n piratenhoed op tot bijna over haar ogen. Een heel schouwspel terwijl het om de zangkunsten hing!

Zelf heb ik een versgerookte zalm en een ijsje gescoord. Stokbroodje erbij en meer heb ik niet nodig. Misschien een glaasje wijn erbij maar daar twijfel ik nog over.

De laatste tijd slaap ik slecht. Alcohol zorgt bij mij ook dan voor hartkloppingen. Vreemd hoe je lichaam verandert door de jaren heen. Vooral in de overgang waarin ik mij bevind. Alles heeft wat dat betreft zijn/haar eigen tijd.

En zo kom ik weer op de natuur uit. Onze lente ging wat slecht van start maar uiteindelijk bloeien alle bloesembomen precies op tijd. Voor zolang ik leef, bloeien die mooie roze bomen op voorheen Koninginnedag maar nu ook op Koningsdag!

Inmiddels zit ik in het zonnetje, de wind is aangetrokken en het werd daardoor in de schaduw wat frisjes. Straks ga ik lekker met een kussen op de trampoline liggen en sluit ik voor zover dat kan, mijn ogen. Vaak komt mijn hond dan lekker naast mij liggen en liggen we lepeltje lepeltje in het nu te genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s