Even afslaan

Op onze weg van Florence naar onze bestemming zagen we ergens op een heuvel een prachtig kasteel liggen. We dachten een soort van stadsmuur te zien en dus gingen we daar eens even kijken. Lekker onze neus achterna.

We namen de juiste afslag maar arriveerden bij een hotel. Hotel Belmond Castello di Casole. Bij het zien van een rode Ferrari dachten we ‘dit gaat onze pet te boven’. We dachten ‘we lopen gewoon even een rondje’. Het terras was geopend en weet je wat? Doe eens gek!

We ploften neer in een louchebank op een leeg en kaal terras, en bestelden een cappuccino, een warme choco en een coca-cola. We keken om ons heen naar een prachtig uitzicht. De stilte, de zingende vogels… betoverden ons.

Onze drankjes kwamen en wat nou? We kregen er wat chips en nootjes bij, de cappuccino was lauwwarm, de warme choco was meer een soort vla met stukjes chocolade.

Toen ik een stel richting het zwembad zag lopen, werd ik nieuwsgierig. De handdoeken werden neergelegd, het enige dat dit stel hoefde te doen, was liggen en eventueel zwemmen. Ik zag overal bediening en het hele terrein werd brandschoon gehouden.

Voor de gein ging ik het hotel eens even opzoeken. Hoeveel zou een verblijf van een weekje kosten in dit hotel?!

Dit hotel is slechts per nacht te boeken. Kosten per nacht gaan vanaf €1848….Ik begon mij enigszins zorgen te maken over de rekening van onze drankjes.

Oeps, de cappuccino en de warme choco kostten per stuk €10 en de coca-cola met chips en nootjes €8. In totaal dus €28.

Tsja, voor die rekening liep ik inderdaad een rondje door en om het hotel! Het hotel had zelfs een Michelin-ster! Wisten wij veel!

Wat een prachtige ligging van dit hotel. Na al deze pracht stapten we weer in ons middenklasse autootje en vervolgden onze weg verder naar het zuiden.

Vaarwel oase van rust en luxe…

Een uurtje later kwamen we bij ons stekkie waar we ons niet zo opgelaten voelden en dus lekker onszelf konden zijn. Een simpel maar goed opgezet Italiaans appartementencomplex als dorp bovenop een heuvel.

Onze ogen vallen wel nu half dicht. Nog even en we gaan naar dromenland. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe ontdekkingen.

Een ding weten we zeker. Het wordt een regenachtige dag! Maar na regen komt zonneschijn! ☀️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s