High in the sky

Afgeleid door mooie muziek zijn we opgestegen en zetten we koers naar Florence. De komende week zal ik wat vertellen over onze reis en onze belevenissen.

Lang parkeren…en toen kwam de zon op

Sinds mijn moeder is overleden, heb ik een angst gekweekt (misschien overgenomen) voor dingen waar ik geen controle over kan hebben. Ik heb er last van als ik bijrijder ben in een auto en in het vliegtuig.

Ik kan nu mijn angst door-leven. Ik ben de afgelopen tijd gegroeid om anders met de angst om te gaan en daarom vertrouw ik helemaal op mijn eigen ik nu en de angst die naar boven komt, mag er zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Florence, een stad waar ik eerder geweest ben. In 2004 ben ik er geweest met een vriendin. Een prachtige stad maar we troffen het toen niet met het weer. We zaten aan het plein in het centrum aan een cappuccino voor €8 per kopje. Dat werden uiteindelijk 4 cappuccino’s, het hoosde! Nu ga ik erheen met mijn dierbaren.

We gaan deze prachtige stad weer bekijken en op de foto zetten.

Rechts van mij zit mijn zoontje te genieten van een spelletje Mario Kart 8 op zijn Nintendo Switch.

Links zit mijn echtgenoot die een spelletje Rummikub op zijn tablet speelt. Links van hem zit een vrouw die ik in de rij van de dames-wc al uitvoerig gesproken heb. Ze is met haar partner op doorreis vanuit Portland, USA. Portland, een stad van veel regen en dus was zij blij verrast met een zonnetje.

Zo’n verhaal laat mij dan voelen dat het hebben van zoiets moois als een stralend zonnetje eigenlijk heel bijzonder is en we daar met volle teugen van mogen genieten ondanks de felle energie die ons door-stroomt op het moment.

Misschien juist daardoor genieten wij mensen er ook zo van. Gister zijn we voor het eerst weer met de boot op pad geweest. Heerlijk gevaren naar Heeg voor een ijsje.

Ik vertelde mijn zoon net dat ik als 16-jarige alleen naar mijn zus in New York ben gevlogen. In een dubbeldekker KLM. Wat was dat een belevenis. Dat was voor mij de tweede keer met een vliegtuig.

En nu maakt mijn zoon zijn tweede reis per vliegtuig, op zijn 9e. Vroeger was het best bijzonder als je met het vliegtuig ergens heen ging, nu is het iets normaals aan het worden.

We hebben een heerlijke vlucht gehad, onze huurauto opgehaald en op weg gegaan naar onze verblijfplaats de komende week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s