Laudamus te

De titel van dit stuk gaat over muziek. Vandaag ben ik in de ban van de klassieke muziek. Het geeft mij de gewenste rust in deze storm van emoties.

Zo grappig, in 2003 leerde ik een dirigent (goed) kennen en het eerste stuk dat hij dirigeerde was Gloria Sabat Mater van Poulenc. Een van de liederen was ‘Laudamus te’. Klik hier voor de muziek.

Een jaar geleden kwam ik ‘toevallig’ dezelfde titel tegen in een totaal andere context. Ik had een spiritueel boek gelezen van Hans Peter Roel en ik werd verwezen naar een Frans meditatie-oord Taizé. Ik natuurlijk zoeken uiteindelijk op Spotify en daar zie ik het lied staan op de cd ‘Laudamus te’. Het liedje kun je ‘hier‘ beluisteren. Confitemini Domino.

En een paar weken geleden stuitte ik op het lied ‘Laudamus te’ van Karl Jenkins. De man achter Adiemus. Een prachtige versie die mij zeer be-roert. Ik duikel in een onverzadigbare ruimte van schoonheid, licht, berusting en liefde. Klik hier voor deze prachtige versie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s