Elkaar helpen

Laatst kwam ik deze quote tegen en liet mijn gedachten er eens op los.

De ander helpen. Luisteren zonder oordeel, voor laten gaan bij de kassa, iemand je glimlach geven, geven zonder verwachting, geven omdat de ander het nodig heeft, geven omdat ik het nodig heb. Geven, is een mooi werkwoord.

Ik heb wel wat met dit werkwoord. Ik vind het heerlijk om te geven, vanuit mijn hart. Zonder verwachting. Omdat de reactie mij al woordeloos genoeg geeft.

Een glimlach schenken naar een onbekende geeft zoveel voldoening. Zeg jij een onbekende wel eens gedag? Feitelijk wens je jezelf (en dus ook de ander) goedemorgen!

Reacties

6 reacties op “Elkaar helpen”
 1. Mentje schreef:

  Hele goede Anouk! Ik ben ook een voorstander van selfless giving.. Ik geef nu ook graag. Ook kleine dingen zoals even een glimlach en een goedemorgen. Wat mooi dat jij zo graag vanuit je hart geeft zonder er iets terug voor de verwachten..

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Dat heeft maar liefst 50 jaar geduurd….
   Afgelopen zomer heb ik aan den lijve ondervonden hoe ik mij heb laten kwetsen alleen maar door mijn verwachtingspatroon. Nu ik de ware aard van bepaalde personen weet, laat ik hen niet over mijn grens gaan en stel ik die grens eerder. Ik had 60 uur gewerkt als vrijwilliger van school aan een schoolkrant en ik kreeg geen dank je wel van de school. Ook niet van ouders. Alsof het vanzelfsprekend was! Dat heeft mij zeer pijn gedaan en sindsdien doe ik dingen waar ik écht blij van word en anders doe ik het niet. 😉

   Like

   1. Mentje schreef:

    Oh wat belachelijk zeg 😐.. gelukkig heb je geleerd van de situatie en laat je je nu niet meer kwetsen!

    Liked by 1 persoon

   2. Anouk1968 schreef:

    Ik ben gelijk gestopt met de schoolkrant!

    Like

   3. Mentje schreef:

    Heb je ook nog gezegd van hee hallo, geen bedankje?

    Liked by 1 persoon

   4. Anouk1968 schreef:

    Het was op de laatste dag voor de grote vakantie…beetje achterhaald om dat na 6 weken nog eens te zeggen…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s