Oude pijnen helen

Vandaag heb ik samen met mijn hapto gesproken over oude pijnen die naar boven komen in gevoel als er iets in het heden gebeurt.

We zijn echt de diepte in gegaan, terug naar mijn basisschooltijd waar ik veel gepest ben. Ik was te lang, te verlegen en preuts.

Ik weet nog goed dat er een tikspelletje gespeeld werd en als je dan op een verhoogd vierkant blok stond, was je vrij. Ik was vaak de tikker en iedereen stond op het blok. Als ik van mijn taak als tikker af wilde, moest ik een jongen een kusje geven. Dat gebeurde dus niet en zo werd ik altijd uitgelachen.

Op kamp voelde ik mij nooit thuis en ik was altijd de laatste bij het verdelen van teams. Op mijn weg naar school, lees 100 stappen, werd ik elke dag met een fiets in mijn benen gereden en kon ik nergens heen. Hij heette Koen!

Het intense verdriet kwam vandaag omhoog en heb ik het een plek kunnen geven. Ik hoop nog meer van deze dingen van het heden/verleden te mogen ervaren, oude patronen te herkennen en te genezen.

Ik zat er over na te denken en scrolde door wat nieuwe berichten op Facebook. Mijn oog valt op dit bericht. Mooi hoe dingen samenvallen.

Reacties

3 reacties op “Oude pijnen helen”
 1. shivatje schreef:

  Ze helen wel maar ze blijven maar al te vaak in het gevoel hangen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Dat zal ik dan nog wel ervaren. Wat ik wel weet dat het dan MIJN pijn is en ik met een andere, minder intense visie kan reageren op het gebeurde.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s