Visueel

Op 9 april van dit jaar ben ik een blogbericht gestart maar niet afgemaakt omdat ik niet wist waar ik het antwoord moest vinden. Het had als onderwerp ‘Zien we hetzelfde?’.

Laatst viel het mij op dat ik wel eens benieuwd ben of twee mensen hetzelfde zien als ze naast elkaar staan. Is de intensiteit van mijn waarneming van een rode tulp hetzelfde als bij de ander, zien we dezelfde kleur rood? Is dat wat ik zie écht of maakt mijn brein er een mooi beeld van? Interessant onderwerp. Waarom ‘zien’ sommigen meer dan anderen? Is dat echt zien door de ogen of is het meer het gevoel?

Nu ik het boek ‘Hack de Matrix’ lees, heb ik denk ik wel het antwoord op mijn vraag heb gevonden. Nee, we zien niet hetzelfde. Want als de wereld een hologram van onze eigen creatie is, is ieder hologram anders. Ieder heeft een associatie met kleur, het doet ons herinneren aan. Terwijl ik naar een bos verwelkte tulpen kijk, zie ik geel/groene stelen met verlepte bladeren (het moet nodig de groene bak in!), de rode tulpen zijn getransformeerd in ‘paars’ met geel en zwarte meeldraden. Echter als de zon achter de wolken schuift, zijn de tulpen ‘aubergine/zwart’ van kleur. Het moment van kijken speelt dus ook een rol. Depressieve mensen zien de wereld liever vanuit een donkere bril terwijl een opgewekt mens de zon in alles ziet schijnen.

Ik vroeg net mijn zoon van 9 of hij naar de bos tulpen wilde kijken die op de tafel staat en het wilde beschrijven. We kwamen op ongeveer dezelfde beschrijving maar hij voegde er als opmerking bij dat mijn paars niet zíjn paars hoeft te zijn. Slimme opmerking!

Laatst zag ik een filmpje van iemand die geen kleuren kon zien en daarvoor een speciale bril kreeg. De emotie als ze dan eindelijk al die kleuren zien, de vreugde, het intense gevoel dat van het scherm af spat. Wij nemen de wereld als iets gewoons waar, we zien de kleuren. Echter het is dus heel bijzonder en een voorrecht om die kleuren te mogen zien. Ik ben wel benieuwd hoe die mensen de kleurloze wereld ervaren. Kunnen ze hun wereld ‘kleur’ geven? Zijn ze depressiever dan mensen die wel kleur zien?

Het is zeker een onderwerp waar ik nog eens over na ga denken. Ik vind het wel leuk om hier jouw mening over te horen. Wat denk jij? Zien we hetzelfde?

girl-2696947_1920

 

 

 

Reacties

2 reacties op “Visueel”
 1. aquariuspolitiek schreef:

  Een heel interessante vraag, waarop wetenschappelijk een duidelijk antwoord bestaat: waarnemen is een subjectieve aangelegenheid en dus zal iedereen iets zien wat wel neerkomt op hetzelfde voorwerp bij objectieve voorwerpen of even objectieve bloemen en planten, maar kleurschakeringen zijn bij iedereen anders. En bovendien geldt dat, in verband met het Matrix-veld, dat het projecties zijn vanuit de geestelijke wereld, want daar bestaan alleen volmaakte (energetische) manifestaties, die dus op aarde nooit voorkomen. Daarom is iedere waarneming of ‘indruk’ verschillend van persoon tot persoon. Ik hoop dat je deze uitleg kunt volgen Anouk!

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Jazeker, jij weet het beter uit te leggen, dank daarvoor! Heerlijk deze inzichten.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s