Herkenning

Vanmorgen las ik het energetisch weekjournaal van Deborah en haar woorden drongen niet echt tot mij door, tot ik het hier op mijn blog ging delen. Ik haal dan altijd even wat spelfouten eruit en dus las ik de tekst opnieuw en ja hoor, het resoneerde flink.

Vorige week zaterdag heb ik mijn rugzak afgedaan, de rugzak was écht veel te zwaar voor mij geworden. Wat heb ik een pijn gehad en na het afzetten heb ik de verlichting gevoeld. Het uit een familiegroepsapp gaan, had voor mij een diepere betekenis dan er gewoon uitgaan. Ik sloot het hoofdstuk van het deel uitmaken van het gezin omdat het mij niet gelukkig maakte.

Ik heb al eerder aangegeven dat ik niet meer bij reünies aanwezig ben, geen ontmoetingen meer in groepsverband. Een-op-een is het meer gelijkwaardig, in groepsverband ben ik het jongste zusje (inmiddels bijna 51) met de nodige gevoelens van dien.

Donderdag zei mijn oefentherapeut zowaar “wat heb je gedaan? Je rug- en nekspieren zijn zachter geworden!”

Ongelooflijk hoeveel shit ik op mijn schouders heb genomen en gedragen. Ik ben er nu echt klaar mee. Nu is het me-time! En wat is dat genieten! Nog geen moment spijt van gehad.

Het weekjournaal resoneert op het stuk van de diepe gevoelens ervaren. Ik als jongste in het gezin, mijzelf altijd aanpassend aan de anderen met in mijn achterhoofd ‘waarom voel ik mij zo anders?’.

Nu is het zaak het los te laten want ik heb mijn buik er vol van. Ik houd vocht vast en ook al eet ik minder, gezonder en vier ik het leven met plezier, ik kom alleen maar aan. Op het moment tik ik de 97 kg aan. Twee weken geleden was het 93 kg en twee jaar geleden was het nog 85 kg. Mijn spijsvertering is slecht en ik moet de natuur nu écht een handje gaan helpen.

Deze komende week wil ik meer onderzoeken, erkennen en helen zodat mijn lichaam en geest meer in balans komen. Dat wordt een pittig weekje maar ik stroop de mouwen op en ga ervoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s