Bijna….

Over een weekje ben ik geen 50 meer, dus bijna 51 jaar jong (5 juni). Vanmiddag zat ik lekker in de zon met een sudoku, een chipje en een glas wijn terwijl mijn zoon in de hangmat de zoveelste uitdaging aan ging op zijn Nintendo switch. Vier het leven zolang het kan!

Vroeger toen ik nog jong was, had ik toch een heel ander beeld van mensen die de 50 gepasseerd waren. Oud, geraniums, stijve harken, weinig mee te beleven. Door het wijntje was ik in een zwoele stemming gekomen. Met mijn koptelefoontjes in en geweldige muziek, was het swingen geblazen.

Ik voel mij echt geen 50. Laatst reed ik voor een excursie van mijn zoons school mee. Ik had vier kindjes van 8-9 jaar in de auto. Ik weet niet waar we het over hadden, welk liedje op de radio speelde maar ja hoor daar kwam de vraag ‘hoe oud ben jij?’

Ik liet de kinderen raden. Verder dan 43 kwamen ze niet. Ik glom van oor tot oor. Zie je wel, ik zie er ook niet uit als een moeder van bijna 51.

Ik ben zo jong als ik mijzelf voel. Mijn zoon zal daar zeker debet aan zijn. Laatst holde ik nog als tikker achter kindjes aan. Hoezo een stijve hark. Oké ik merk het als ik mijn bed uitkom. Na een warme douche kan ik de wereld weer aan!

Eigenlijk is het een fijne leeftijd. Als we jong zijn, willen we oud zijn. Als we ‘oud’ zijn willen we er jonger uitzien. Ik smeer al zeker drie jaar niets meer op mijn gezicht. Ik zie wel wat rimpeltjes opkomen maar niet zoveel als een vriendin. En ja die kippehals…daar sta ik maar niet zo lang bij stil. Waste of time!

Lekker genieten van het leven, dan zie je er vanzelf jonger uit! Nog maar even genieten van zes daagjes 50 en dan op naar de 51! 🍀

Reacties

3 reacties op “Bijna….”
 1. aquariuspolitiek schreef:

  Ik kan je geruststellen: over tien jaar zien we er allemaal als dertigers uit vanwege de veranderingen die hier gaande zijn. Ik word altijd als halverwege vijftiger geschat, maar biologisch ben ik 72 en ik blijf dat ook zoals straks iedereen: eeuwig jong. Ouderdom bestaat in de vijfde dimensie niet meer.

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Wat een heerlijk vooruitzicht!

   Liked by 1 persoon

  2. Anouk1968 schreef:

   Ik heb de tulpen vervangen door een persoonlijk fotootje…

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s