Boek: De eeuwige wereld

Gistermiddag in de sauna ben ik gestart met het boek van Hans Peter Roel ‘De eeuwige wereld’.

Hans Peter weet mij elke keer in het boek te trekken. Met hart en ziel lees ik het boek. Ik vind dat knap als een schrijver je een intens gevoel geeft met slechts geschreven woorden. Hij trekt mij zijn verhaal in. Wat ik ook bijzonder vind aan zijn boeken, is dat er zoveel synchroniciteit is met mijn leven.

Ik pink een traantje weg naarmate ik voel waar de tekst mij heenbrengt. Ook op het einde houd ik het niet droog. 

Het boek gaat over een gelukkig gezin, Fabian, Suzanne en hun zoontje Sem (5). Sem krijgt een agressief gezwel in zijn hersens. De eerste keer is het operabel. Als het noodlot nog een keer toeslaat, is de dood onvermijdelijk. En dan, hoe ga je om met je woede, je verdriet, de verbinding tussen vader en moeder.

De vrouw van wie ik zielsveel houd, zit stil op de bank naar buiten te staren. Maar ook ik weet niet goed met het verlies om te gaan en zoek radeloos naar enige rust in mijn leven. Zo zijn we al wekenlang samen thuis, verdwaald in het labyrint van pijn en verdriet.

Sem overlijdt. Ik voel het verdriet, de onmacht, de verwijdering tussen Fabian en Suzanne. Fabian gaat terug naar zijn roots in Domburg, naar de zee om daar zijn tranen weg te laten vloeien met de regen en de zee. Per toeval, hoe mooi zijn die tekens, komt hij Ian tegen, een Schot, die deze twee verloren zielen kennis laat maken met een spirituele vrouw Ana in Schotland. Ze leren ontdekken dat Sem altijd bij hen is, dat er maar een dunne scheidingslijn is tussen leven en dood. 

Vanmorgen heb ik het boek uitgelezen. Zoals ze dat zeggen ‘in één ademteug’. Wat een prachtig boek. Het heeft mij ontroerd. Een aanrader dus.

Hieronder volgen wat mooie stukken uit dit boek, stukken die mij tot inspiratie zijn:

“Het werkt bevrijdend om het verdriet en de pijn met het regenwater te laten wegstromen. Water heeft een bijzondere kracht. Het kan in al zijn zwijgzaamheid en beweeglijkheid landschappen vormen en het voedt al dat leeft.”

“Onze intuïtie wordt gevoed vanuit de zielenwereld.”

“Misschien is de dood niet het einde, maar juist het begin van een wedergeboorte.”

“Hoe je kijkt en wat je ziet, bepaalt wie je bent.”

“Wil je iets veranderen, moet je opnieuw leren kijken.”

“Liefde kun je niet vinden, die zit in jezelf.”

“De waarde van het leven staat niet in relatie tot de duur of de tijd, maar heeft een plek in de oneindigheid.”

“De meest krachtige woorden komen voort uit stilte. Daar liggen alle antwoorden.”

“We worden geboren, groeien, hebben lief, en werken we tot we uiteindelijk sterven. Dan gaan we weer terug naar de zielenwereld, net zolang totdat we tijdens een bevruchting opnieuw ontsnappen. De ziel van een gestorven mens lost niet op in het niets, maar gaat tijdelijk terug naar de zielenwereld om uiteindelijk opnieuw geboren te worden. Het symbool van onze ziel is de vlinder.”

“Kennis schreeuwt en wijsheid groeit in stilte. Stilte is onze belangrijkste leraar.”

“De ziel is de essentie van ieder mens, verpakt in een stoffelijk lichaam. In de oude Keltische traditie wordt de ziel gezien als onze innerlijke kern, die eeuwig blijft voorbestaan en tijdelijk in ons lichaam huist.”

“De stilte van water werkt helend. Daarom gaan mensen graag op vakantie naar de zee of een merengebied.”

“De zielenwereld is de keerzijde van het aardse leven en de dood is de start van een wedergeboorte.”

“We doen soms of we heel belangrijk zijn, maar in stoffelijke vorm bestaan we maar even op aarde. Zelfs de kleinste steen is miljoenen jaren ouder dan wij.”

“Het leven komt, zoals het zich aandient en daar kun je je niet tegen verzetten. Pijn en verdriet is nodig om te kunnen groeien. De dood hoort bij het leven zoals yin hoort bij yang.”

“De stilte is in onszelf te vinden, ieder mens heeft zijn eigen vlindertuin in zijn hart. Zoek deze stilte in jezelf geregeld op. Hoe bijzonder de vlindertuin hier mag zijn, vergeleken met onze ziel valt de tuin in het niet.”

“In het woord ‘inspiratie’ zitten de woorden ‘in’ en ‘spirit’ opgesloten. Inspiratie is niets anders dan de stem van je ziel. In de stilte van de natuur spreekt je ziel en dat vertaalt zich naar inspiratie.”

“Onze ziel bestaat uit de materialen liefde en licht, die een verbinding met andere zielen kunnen aangaan. Het is een verbondenheid, die verder gaat dan het fysieke menselijke contact. Liefde is de adem van de ziel.”

“De enige reis naar het levensgeluk, is de reis naar binnen.”

Zoals ik al zei, was er veel synchroniciteit in het boek:

Ze gaan naar een hotel in Portugal – zelf ga ik deze zomer ook naar Portugal. Het hotel waar ze heengaan, heb ik vaak gezien als optie

Ze wandelen graag in het Vondelpark, Amsterdam en zijn vaak in de Van Eeghenlaan, Amsterdam. Mijn moeder is geboren en getogen in een huis aan de Van Eeghenlaan met uitzicht op het Vondelpark

De psycholoog gespecialiseerd in rouwverwerking zit aan de Beethovenlaan – mijn zus C. heeft hier een appartement bewoond

Domburg – een stad in Zeeland waar mijn zus C. nog steeds elk jaar naar op vakantie gaat

In Schotland gaan ze naar Loch Lomond – ik ben daar met mijn eerste huwelijk ook geweest. We zijn toen met een gezelschap naar Gretna Green gegaan om daar voor de ‘sier’ te trouwen na de wettelijke huwelijksvoltrekking in Nederland

De schot Ian is eigenaar van de whiskeydistillerij Glengoyne – afgelopen zondag was ik op een verjaardag en we hadden het over ‘single’ malt. Ik gaf aan dat ik bij een proeverij was, toen ik in Schotland was, zie punt hierboven. We waren bij Glengoyne!

Het zoontje Sem zong het Bob de Bouwer liedje – terwijl ik lees, begint mijn zoontje zo uit het niets zonder dit te weten, het Bob de Bouwer liedje te zingen…

De kracht van witte vlinders – laatst vloog er ook een witte vlinder op mijn hand en voelde dat er iemand bij me was

De bedrijfsarts zit op de Vijzelstraat – mijn zus A. heeft daar jaren gewoond, mijn zwager werkte ook op die straat

Er wordt gesproken over wedergeboorte, baarmoeder – mijn gedachten gaan naar de inspiratietekst van 22-01-2019 over een tweeling in de baarmoeder

Jammer dat het boek uit is, maar genoeg innerlijke wijsheid op gedaan! Dank Hans Peter Roel.

Reacties

25 reacties op “Boek: De eeuwige wereld”
 1. aquariuspolitiek schreef:

  Leuk, dat boek heb ik ook on huis en gelezen (volgens mij want wel opgenomen in mijn manuscript). Ik ga het eens opsporen!

  Overigens geef ik je alvast door – ik weet niet of jij mijn post hebt gelezen – dat mijn manuscript deze week inhoudelijk is afgerond en dat ik deze zomer dus nodig heb om aan alle eisen van uitgevers te voldoen. Ik ben nu Dolores Cannon aan het lezen en dat is tot heden het meest interessante boek dat ik gelezen heb. Wat heeft ze veel opgestoken als hypnotherapeute en een hoeveelheid (helaas onvertaalde) boeken geschreven! Om te smullen! 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Ik ga eens even kijken naar Dolores. Ik wil eerst nog the hack uitlezen. Dat vond ik gister niet het goede boek voor in een sauna 😉

   Like

   1. aquariuspolitiek schreef:

    Ik ben benieuwd Anouk wat jij van de opmerkingen uit Hack vindt over vaccinatie en dat soort modieuze trends?

    Liked by 1 persoon

   2. Anouk1968 schreef:

    Vaccineren, daar zeggen de meeste ouders van ‘ach, de RIVM zal het wel weten en het is gratis’ en klakkeloos laten ze hun kind vaccineren. Ik daarentegen heb de voordelen tegen de nadelen afgewogen, ik heb de eerste BMR-prik (4 jaar) niet samen met de DKTP-prik laten geven, twee weken ertussen. Ik heb toen mijn zoontje net 8 was een uitnodiging gekregen voor de 2e BMR-prik. Die heb ik uitgesteld tot hij echt 9 jaar was. Toen hij nog jong was, heb ik samen met een homeopaat de prikken voorbereid (ontstoren van vaccinaties). Zo verdwenen de schadelijke hulpstoffen uit zijn lijf. Ik vind dat de regering hier te makkelijk over oordeelt. Jaren en eigenlijk nog steeds heeft mijn zoontje een krabneiging. Jeuk. De kinderarts zei eerst ‘hij heeft eczeem’ om na 9 maanden daarna dat te ontkrachten en te zeggen dat hij teveel histamine aanmaakte. Hij moest medicijnen slikken die de apotheker mij afraadde. Kans op een apneu bij een kind van 9 maanden was gevaarlijk! Uiteindelijk ligt het aan de lactose! Grote zoektocht echter belopen zonder hormoonsmeersels en medicijnen. Sudocreme was kindvriendelijker op de huid met een beter effect.

    Like

   3. aquariuspolitiek schreef:

    Je bevestigt dat zelfs huisartsen het ook nauwelijks meer weten wat er allemaal kan spelen. Dat is toch te dwaas voor woorden!

    Liked by 1 persoon

  2. Anouk1968 schreef:

   Wel lastig, al die boeken zijn in het Engels. Ik kan best Engelse boeken lezen, deze specifieke info ook dan nog begrijpen, vind ik best lastig.

   Liked by 1 persoon

   1. aquariuspolitiek schreef:

    Dolores is in begrijpelijk Engels geschreven want veel opgenomen gesprekken. Met andere Engelse boeken heb ik ook behoorlijk wat moeite en zeker als ze erg technisch zijn. Ik kan dus geen computerboek lezen…. Jij hebt er dus niet alleen moeite mee!!!!

    Liked by 1 persoon

 2. Anouk1968 schreef:

  Kijk naar je kind en doe wat goed voelt. Blijf er met je hoofd bij en blijf vragen stellen. Ik vind dat mensen altijd maar en en willen. Kinderen die niet ingeënt worden moeten geen risico vormen naar een ander kind, zoals wat er gebeurt op kinderdagverblijven. Dus dan zal je als ouders de consequenties moeten dragen en niet beide willen.

  Liked by 1 persoon

  1. aquariuspolitiek schreef:

   Precies, zo denk ik ook.

   Liked by 1 persoon

 3. Anouk1968 schreef:

  Wat bedoel je met de moderne trends?

  Like

  1. aquariuspolitiek schreef:

   Ik heb de vaccinatieweigeringen van de afgelopen jaren maar een trend genoemd omdat er veel onduidelijkheden bestaan. Ook in het boekje van Dino staat het zo primitief beschreven dat ik vind dat hij het ofwel veel degelijker had moeten beschrijven, of helemaal weglaten. Maar ik ben nu al een aantal jaren bezig met betrouwbaar materiaal te vinden, maar dat is me nog niet gelukt. Ik vind dus dat de klassieke injecties bij baby’s tegen mazelen, rode hond etc. gewoon moet blijven doorgaan, maar ik heb mijn huisarts bijvoorbeeld geschreven dat ik nooit deelnemer zal worden aan griepinjecties omdat ik voldoende vruchten eet en dat is dus voor mij een voorbeeld van onnodig overheidsgeld weggooien omdat iedereen zijn vitamine C-niveau in de gaten moet houden. Ik ben benieuwd hoe jij hiertegen aankijkt. En de weigering van op geloofsgronden vind ik ook waanzin want dat veroorzaakt ook slachtoffers.

   Liked by 1 persoon

 4. Anouk1968 schreef:

  Is het zeker! Ik kom nauwelijks bij de huisarts en een griepprik vind ik achterhaald. Het dekt de lading niet eens. En dan die prikken voor baarmoederhalskanker. Een kankersoort dat heel traag zich ontwikkelt. Als je elk meisje, elke vrouw om de 3 jaar zou controleren, ben je er nog op tijd bij. Hoeveel ellende meisjes in Amerika hebben gekregen van die prikken wordt doodgezwegen. Ik vind dat kwalijk. Je speelt met mensenlevens. Zo wordt er hier van alles verzwegen. Ook over orgaandonatie. Het is allemaal bekeken vanuit de ontvanger, nooit vanuit de gever. Hoe sta jij daar tegenover?!

  Liked by 1 persoon

  1. aquariuspolitiek schreef:

   Ik moet nog vragen opsturen naar Donor Registratie vanwege de vraag of ze wel of niet bekend zijn met de holistische theorie dat alle organen van de mens een trillingsgetal hebben en dus met persoonlijke frequenties te maken hebben en dat je alleen daarom al erg voorzichtig moet zijn met doneren. Ik zou bijvoorbeeld mijn longen niet willen afstaan aan een verwoed roker. Maar ernstiger is de vraag in hoeverre je bij vrijwillig donorschap na je overlijden je eigen voortgang kunt belemmeren naar je volgende leven want als mijn – stel dat: – hoogfrequentie orgaan in een lichaam terecht komt dat op een veel lagere frequentie leeft, je daardoor oponthoud kunt oplopen omdat je je niet volledig kunt losmaken van je lichaam vanwege de aanwezigheid van jouw orgaan in een ander lichaam. Ik dacht aanvankelijk dat je je daaraan kunt ontkomen door mentale denkkracht, maar ik vrees dat die organisatie dit allemaal onzin vindt. In dat geval laat ik me niet registreren. Hoewel ik me nooit heb laten registreren want nog een kaartje bij mijn rijbewijs dat ik mijn organen laat transplanteren (opgeschreven en dus in eigen handschrift). Je herinnert me er dus nu aan dat ik zo’n mailtje nog moet opsturen om te vragen hoe zij hierover denken!

   Liked by 1 persoon

   1. Anouk1968 schreef:

    Ik zoek even het filmpje op voor je, antwoord op je vraag!

    Like

   2. aquariuspolitiek schreef:

    Hoi Anouk, dank voor deze link en ik heb een mail aan het secretariaat van donorregister opgestuurd met het verzoek mij op een tweetal prangende vragen een antwoord te geven. Ik ben benieuwd welk antwoord ik zal terugkrijgen. Maar ik verwacht van deze ‘reguliere’ sector dat zij Van Lommel niet zullen geloven. Dan volgt mijn weigering om mij in te schrijven.

    Liked by 1 persoon

   3. Anouk1968 schreef:

    Zwartboek

    Liked by 1 persoon

   4. aquariuspolitiek schreef:

    De tekst nu lezend blijkt direct dat ik een heel andere vraag aan donorregister heb gestuurd; ik wil weten hoe de wetenschap aankijkt tegen de trillingsgetallen van organen die na het feitelijk overlijden van de donor natuurlijk blijven hangen in de ontvanger – maar mogelijk ook wordt afgestoten vanwege wezenlijk verschillende trillingsgetallen of -frequenties -, maar dat de donor dan het risico loopt dat zijn loskomen van de aarde wordt geblokkeerd door de aanwezigheid van een orgaan in een ander lichaam op dat moment. Volgens mij hoeft dat niet zo te zijn want ik weet zeker dat ik direct doorreis naar een volgend leven om daar direct te starten met een nieuwe taak, die mij nu al bekend is. Maar los daarvan ben ik niet afhankelijk van een orgaan dat in een ander lichaam terechtkomt, want ik ben bekend met die wetten. Het is een kwestie voor mij van instructie geven aan dat orgaan dat het zijn diensten mag bewijzen aan dat zieke andere lichaam.

    Kortom, ik ging van de situatie uit dat ik donor ben in de positie dat ik al overleden ben en dus dat ik mag vertrekken uit dit leven. Maar dat document maakt duidelijk dat de meeste ongevallen de patiënt nog niet dood is verklaard en dus per definitie waarneemt wat er allemaal op de operatiezaal gebeurt. Daar weten artsen natuurlijk niets vanaf en dan lopen er altijd lompe snijboeren rond die direct de organen willen overzetten en dus het lichaam gaan opensnijden. Dus is deze tekst een openbaring voor mij geweest, over een situatie waar ik geen rekening mee had gehouden. Maar ik ken medici vanuit mijn studietijd en weet dat er harde jongens onder zitten. En commercie gaat ook in onze ziekenhuizen voor aan alle andere overwegingen. Nuttig dus om dit document te lezen.

    En dus weet ik nu ook wat ik voor antwoord ik terug zal krijgen. Waarschijnlijk is ‘alles wat u zich afvraagt gewoon onzin’. Ja, ik leef in een 3D-wereld!!! Moet ik accepteren. Is niet anders 🙂

    Liked by 1 persoon

 5. aquariuspolitiek schreef:

  Dat is me een lap tekst die je me hebt doorgestuurd! Ik ga het uitprinten en kijken wat ik ermee kan doen! Dank zover. Je ontvangt reactie als ik het vanavond gelezen hebt. Ben razend benieuwd! 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Neem je tijd, het zal je besluit bekrachtigen.

   Like

 6. aquariuspolitiek schreef:

  Ik heb inmiddels antwoord ontvangen van donorregister en ik heb erop gereageerd want formeel gereageerd en op deze manier komen we niet verder. Ik kan je die antwoorden doormailen als je mij je emailadres doorgeeft of zal ik het hier doorsturen via ‘contact’? Ik ga het in een andere spirituele groep wel bespreken.
  Namasté, Jan Willem

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Het mag via contact

   Liked by 1 persoon

   1. Anouk1968 schreef:

    Nou duidelijk! Uitgemaakte zaak…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s