Piloot

Vandaag ben ik de piloot, het paadje is mij gister duidelijk geworden.

Het begon met de verjaardag van vriend E. Hij kreeg een fles whiskey. Ik vraag of het een single malt is. Ik ben getrouwd in Gretna Green (1e huwelijk) en met een gezelschap van 18p zijn we toen onderweg bij Loch Lomond en whiskey bedrijf Glengoyne geweest. Single malt. Toevallig komt de hoofdpersoon van het boek ‘de eeuwige wereld’, wat ik woensdag gelezen heb, ook langs Loch Lomond en ontmoet de eigenaar van Glengoyne. Hoe groot is Schotland?!

Natuurlijk gaan mijn gedachten terug naar 1995 en kijk ik nog eens in het fotoboek. Ik kan helaas de foto van mijzelf voor Glengoyne niet vinden. Ik zie wel een foto van vrienden van me, M en M.

Gister zag ik plotseling een foto van een huis langskomen, de eerste foto die vriend M deelt op Instagram.

Ik ga ze vandaag weer opzoeken, ik voel dat ik geleid wordt. Jij ook? Ik laat het vandaag allemaal op mij afkomen.

Reacties

2 reacties op “Piloot”
  1. aquariuspolitiek schreef:

    Anouk, waarom ik nog zou reageren is het volgende: Gretna Green was in mijn jeugd en daarna in jouw jeugd dus het huwelijksparadijs in Schotland, terwijl dat land ook nog een bekend spiritueel centrum had (heeft?) waarvan mij de naam is ontschoten. Daar gingen in de 60’ en 70’-jaren velen naar toe om daar op het land te werken. Maar die ‘spirituele enthousiastelingen’ waren natuurlijk vergeten dat je voor een ideaal huwelijk erg goed geaard moest zijn en vandaar dat vele gesloten huwelijken daar ook snel weer gesneuveld zijn. Ik hoop dat ondanks jouw scheiding dat een andere achtergrond had en geen ‘puur’ idealisme! 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Mentje schreef:

    Hele mooie quote Anouk! 🌸

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s