Pffff

Ik weet niet waar ik al die emoties aan te danken heb, ik kan de hele tijd janken. Alles komt heftig binnen. Alsof ik opgefokt ben door iets.

Nu speelde er net iets waardoor ik nu weer emo ben. Ik ben vrijwilliger bij een scouting groep. Ik doe als bestuurslid de ledenadministratie, ik schrijf stukjes op de website en heb mij verdiept in en tekst opgesteld over de privacywet. Mijn man is ook bestuurslid, geeft leiding aan een groep en klust wat af daar. We krijgen er niet voor betaald.

Nu wordt er een vrijwilligers BBQ gehouden, op een zondag. We gingen er eigenlijk van uit dat we onze zoon wel mee mochten nemen. Maar dat is dus niet zo. Ik heb geen oppas en dus heb ik besloten dan thuis te blijven.

Maar dat gaat dus niet zonder slag of stoot bij me. Ik begin het nu ook principieel te zien. Ik zou dus een oppas moeten betalen om als vrijwilliger bij een BBQ te zijn, als bedankje voor onze inzet. We zetten ons beiden kosteloos in, in onze vrije tijd en daarbuiten maar zoiets wordt dan als problematisch gezien. Het kan er bij mij niet in.

Een flinke emotie komt op. Wat zit me toch zo dwars?!

Ik doe mijn best ze te helpen maar zodra ze mij moeten helpen, zijn ze niet thuis. Ik kan in dit soort situaties heel rigoureus worden. Stoppen met altijd maar ja zeggen, nu dus nee. Grenzen stellen.

Ik voel me er niet fijn onder!

Reacties

5 reacties op “Pffff”
 1. aquariuspolitiek schreef:

  Sterkte meid, maar ik vind dit heel normaal in deze tijden van verandering en ascentie. Dat overkomt iedereen en jou dus ook. Alle emoties moeten in deze jaren uit het lichaam gejaagd worden en dan niet eens van dit huidige leven maar ook van alle voorafgaande levens. Ik huil wekelijks ook oceanen van tranen los en ik ben er inmiddels aan gewend geraakt. Voor jou is die tijd dus nu gekomen. Niet over piekeren maar gewoon accepteren omdat je lichaam daardoor wordt bevrijd!

  Namasté, jan willem

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Dank je Jan Willem!

   Like

 2. Mentje schreef:

  Vervelend Anouk, en raar inderdaad… zou he niet met ze in overleg kunnen? En uitleggen aan hun wat je voelt zoals in deze post?

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Dat heb ik gedaan, kreeg de kous op mijn kop. M’n echtgenoot stelde mij in mijn gelijk, heeft de groep aangesproken en nu is er geen vuiltje aan de hand. Mijn gevoel is nog niet bijgetrokken….de schade is aangebracht 🥴

   Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s