Energetisch weekjournaal week 24, 2019 door Deborah

Ik hou van mij. Ik hou van mij. Ik hou van mij. Het is soms nodig om woorden te herhalen voordat jouw zenuwstelsel je echt kan horen. En daar draait het deze week om. Luisteren, horen, diep van binnen. Kan jij de roep van jouw ziel horen? Kun jij de signalen die jouw lichaam je geeft, vertalen? Of zitten daar nog wat stagnaties die je eerst mag gaan onderzoeken? Wanneer je ergens in jouw leven je onveilig hebt gevoeld dan zit daar nog een stukje overleving in. Iets in jou staat nog op standje overleving en is alert. Wachtend en waakzaam om zichzelf te verdedigen. Niet in staat om te rusten en zich over te geven aan moeder aarde en ‘the divine’.

En toch is dat het enige waar jij diep, diep in jouw hart zo’n behoefte aan hebt. Dat je niet meer hoeft te zorgen voor alles en iedereen maar dat je durft te vertrouwen op alles wat er is en dat iedereen wel of niet op zijn eigen manier voor zichzelf zorgt. Het is niet jouw taak lief mens, om voor hen dat te doen. En ja je voelt. Je bent intens gevoelig, jouw lichaam hoort de schreeuw om hulp van de ander die niet luistert. Maar het enige wat jij mag gaan doen, is gewoon ZIJN. En dat houdt in dat je je wapens mag gaan neerleggen en mag gaan rusten op de bodem van moeder aarde. Wanneer je het nodige hebt meegemaakt, is dat niet altijd even gemakkelijk om te doen maar daar krijg je deze week de tijd voor. Deze week draait om verbinding, vooral met jezelf. Om telkens weer te kiezen om in je eigen energie te blijven. Om hierin de juiste balans te vinden van geven en nemen. Want dat is ook steeds meer wat je opmerkt. Dat er hier en daar nog wel eens teveel wordt gegeven en niet veel wordt genomen. Maar de oorsprong hiervan ligt duidelijk in het verleden. En de energie van deze week gaat je helpen om daar zaken van in het licht te zetten. Om de ware jij meer en meer te zien en te erkennen.

Je bent gaan geloven wat men allemaal op jou is gaan projecteren en dat wordt pijnlijk zichtbaar. Want diep in jouw hart is dat niet wie jij bent. Maar jouw hoofd draait nog een hele oude plaat. Ook draait deze week om een nieuwe verbinding, romantiek en reizen. Wellicht reis je letterlijk naar een andere plek, stad of land. Maar het betekent ook dat je afreist naar een nieuwe dimensie binnen de relatie die je hebt met jezelf en ook met de ander. Jouw hart heeft het nodig om zich te kunnen verbinden met gelijkgestemden. Maar ook om in die verbinding de ruimte en de rust voor zichzelf te vinden. Om je zorgtaken neer te leggen en telkens weer alles wat bij de ander hoort ook aan die ander over te laten. Vele gesprekken zullen deze week dan ook gevoerd worden.

Zowel met jezelf als met de mensen om je heen. Durf jij het achterste van je tong eindelijk te laten zien? Of ben je nog steeds ergens bang dat het je je kop kost? Duidelijkheid. Dat is wat deze week gaat brengen op zoveel levels. En die duidelijkheid zorgt er weer voor dat je de volgende stap op weg naar jouw droomleven kunt zetten. Omdat jij steeds beter gaat voelen welke richting je op wilt gaan en wat jou het gelukkigst maakt. En dat is de enige verantwoording die je hebt, om te luisteren en te respecteren wat jouw hart je vertelt. Ook als je soms nog niet helemaal de taal kunt snappen.

Je bent onderweg en je doet het al zo ontzettend goed als je ziet waarvandaan je bent gekomen.

Deborah ❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s