Fouten maken

Fouten maken, hoort bij het leven. Het maakt je meer menselijk en het is leerzaam! Dit is natuurlijk geen vrijbrief om overal fouten in te maken, maar té perfectionistisch zijn, is ook niet wenselijk. I have been there.

Keuzes die je in het leven maakt, die uiteindelijk ‘fout’ blijken te zijn, waren toch in het begin goede en fijne keuzes. Ergens is de omslag gekomen. Je was toe aan verandering die zich door fouten laat zien.

Reacties

2 reacties op “Fouten maken”
 1. aquariuspolitiek schreef:

  Overal waar ‘te’ voor staat is bij wijze van spreken al een uitnodiging om bovenmenselijk te worden, maar dan houd je geen rekening met de menselijke onvolmaaktheid in zijn denken, en dus dat je het ‘volkomene’ of volmaakte niet kunt bereiken (omdat je geen volmaakte herenen hebt). Wij hebben namelijk nog te worstelen van de lineaire menselijke vorm van denken van de derde dimensie en zijn voorlopig nog niet toe aan de multidimensionale vormen van bestaan.

  Dus luidt de conclusie: als je goed je best doet, dan ben je wel ‘normaal’ perfectionistisch bezig door er alles uit te halen wat je kunt bereiken, maar ga niet overdrijven met ‘te’ perfectionistisch te willen zijn want dan misken je je eigen unieke mogelijkheden, die al perfect genoeg zijn.;-)

  Liked by 2 people

 2. shivatje schreef:

  Van fouten leert men, en wij als mensen doen fouten en hebben onze fouten om van te leren.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s