Vogels spiritueel gezien

Een dag voor mijn vader overleed, vroeg ik hem of hij mij als roodborstje kwam opzoeken als hij veilig en goed ‘thuis’ was gekomen.

Ik zie praktisch geen roodborstje in mijn tuin dus het zou erg opvallen. Vandaag las ik de betekenis van diverse vogels. Het roodborstje heeft een mooie betekenis! Niet geweten. Inmiddels heb ik een paar keer een roodborstje gezien. ❤️

Een stuk geschreven door Healing InZicht.

DE BETEKENISSEN

Het is tijd om uit te vliegen en het nest te verlaten, een sprong te wagen en iets in je leven te veranderen.

Onderstaande vogels brengen je een heldere boodschap en komen in je leven om je te helpen met hun kracht. Welke vogel spreekt jou op dit moment het meest aan, of geeft jou juist een gevoel van weerstand? Vind je misschien een veer van een van deze vogels of zie je een dode vogel liggen?

Hieronder vind je de betekenissen en symboliek van deze prachtige krachtvogels. Verbind je met hun kracht en durf een sprong te wagen om je leefgebied te vergroten en vrijheid en geluk te ervaren.

Tot hoe meer vogels je je aangetrokken voelt, hoe groter jouw mogelijkheden op dit moment zijn, de wereld ligt als het ware aan je voeten. Pas wel op voor keuzestress en apathie door niet kunnen kiezen. Focus je op 1 of 2 vogels om in beweging te kunnen komen en te weten waarheen je als eerste vliegt.

1. Ekster
Ekster wil je vertellen dat er nieuwe mogelijkheden op je weg komen, zicht op een andere baan of een bepaalde manier om (meer) geld te verdienen of aan te trekken. Ook als je op dit moment niet werkzaam bent. Je moet er alleen wel voor in beweging komen. En je ogen en oren goed open houden. Als je een kans ziet, moet je deze direct grijpen voor een ander die voor je neus wegkaapt. De tijd is rijp om je op iets geheel nieuws te gaan storten. Het kan ook iets zijn waar je nog helemaal geen ervaring in hebt. Je gaat mensen aantrekken die jou de nodige ervaring bijbrengen en enkel goede bedoelingen met je hebben. Vertrouw op deze mensen, wees loyaal en trouw en je zult het heel ver kunnen gaan schoppen. Je zult er financieel rijkelijk voor beloond worden. Ekster is het symbool van (financieel) geluk, het staat voor iemand die zijn geluk zelf binnenhaalt. Volgens een oude overlevering zou je een wens mogen doen wanneer je twee ekster tegelijk ziet vliegen. Ekster laat je wens van succesvolle verandering uitkomen, wanneer je kansen grijpt of zelf creëert en wanneer je je kennis op een juiste manier inzet of tot je haalt.

Wanneer je weerstand bij ekster voelt of een dode ekster op je pad ziet, dan heeft het voor jou nu niet de hoogste prioriteit om met geldzaken en ontwikkelingsmogelijkheden bezig te zijn. Op dit moment zijn er belangrijkere elementen in je leven die aandacht en tijd nodig hebben. Werk en geld is wellicht noodzaak, maar op het moment ook bijzaak. Het is een slechte tijd om van baan te wisselen of om geld in iets te investeren

2. Specht
Het kan goed zijn dat iemand in je omgeving aangewezen is op jouw steun in een moeilijke situatie. Jij bent daarvoor de best aangewezen persoon omdat je goed kunt luisteren en zeer empathisch en begripvol bent. Specht vraagt je om deze persoon zoveel mogelijk liefde te geven als jij kunt. Het kan ook goed zijn dat je zelf in een moeilijke situatie verkeert. Specht zegt je dan vooral je hart en je intuïtie te volgen, dat is jouw uitweg. Met logica kom je er niet. Of het nu om jou of om een dierbaar persoon in je directe omgeving gaat, specht zegt dat het belangrijk is om in een rustiger vaarwater te komen, waar tijd is om verdriet en trauma’s te kunnen verlichten en verwerken. Die trauma’s kunnen hun oorsprong tot in de kindheid hebben. Medeleven met jezelf of de ander is noodzakelijk, belangrijk is dat de emoties tijd en ruimte krijgen, in het hier en nu. Specht komt je beschermen tegen voortdurende pijn en vijanden (die jou in het verleden pijn hebben gedaan) en je helpen om meer over je eigen gevoelsleven te leren. Hij brengt vertrouwen in het Zelf en zorgt er voor dat je snel kunt groeien. Specht brengt stabiliteit en helpt je alle energie (dus ook die van negatieve emoties) op een positieve manier te kanaliseren en om te zetten in iets moois. Wanneer je in balans bent, bezit je een enorme innerlijke schoonheid en ben je een inspiratiebron en hulp voor anderen. Specht vraagt je om je zelf te helen en daarna anderen bij dat zelfde proces te helpen.

Voel je juist aversie tegen de specht of zie je een dode specht op je pad, dan betekent dit dat je een bepaalde pijn uit je leven hebt geëlimineerd of een oud trauma hebt verwerkt. Dat je heel duidelijk een zware periode van rouw of verwerking af mag sluiten. Het is nu tijd om een gezonde balans te gaan vinden tussen geven en nemen op het gebied van liefde en zorg.

3. Vlaamse Gaai
Vlaamse Gaai vraagt je om je grote talent en kracht op juiste wijze te gaan gebruiken, je laat het nu grotendeels onbenut en dat is hartstikke zonde. Je bezit een enorme vindingrijkheid en hebt een uitstekend aanpassingsvermogen, jij kan hemel en aarde verbinden. Vlaamse Gaai komt je helpen dat te herinneren en manieren te vinden waardoor jij in je kracht kunt staan en je talenten kunt inzetten. Vlaamse Gaai vraagt je om brutaler te zijn, hardop te vragen wat je wilt. Je zult actiever en nog gedrevener moeten zijn. Vlaamse Gaai zegt dat je alle verantwoordelijkheid over het eigen leven in hand moet nemen. Hij schudt je wakker uit je droomwereld en vraagt je om elke dag opnieuw vrolijk en positief te starten. Trek er ’s morgens vroeg al op uit, alleen vroege vogels vangen een worm. Ga zelf halen wat je wilt hebben, en wees eens wie je al bent. Je hebt een oersterk karakter en je kunt echt breken met het oude dat je niet meer past. Met je vooruitziende blik kun je revolutionaire vernieuwingen brengen, je ziet de dingen al voordat ze in de 3D wereld vaste vorm gekregen hebben. Sterker nog: jij kunt dingen in 3D vangen. Sla wat negatieve en destructieve personen aan de kant, brutale mensen hebben meer dan de halve wereld!

Voel je afkeer ten opzichte van de vlaamse gaai of zie je een dode vlaamse gaai liggen, dan kan dit betekenen dat je te ver doorslaat in het gebruiken van je kracht, dat je wellicht over mensen heen walst (of zelfs over lijken gaat). Of het betekent dat je de laatste tijd veel te veel van jezelf verlangd hebt en even pauze nodig hebt om bij te tanken. Wellicht ben je niet meer geaard en te veel in hogere sferen onderweg. Neem in ieder geval rust, zorg dat je stevig geaard bent en blijft. Denk in stilte na wat je grootste talent is, in plaats van tig talenten te willen uitvergroten, of juist iets te willen doen dat tegen je passie en missie indruist. Laat je geen druk opleggen van je omgeving, alleen jij kent je eigen weg.

4. Kolibrie
Het gebrom van de kolibrie komt je gezondheid en evenwicht herstellen door zijn massage op energetisch niveau. De kolibrie zegt dat je uit balans en misschien zelfs ziek bent, omdat je dingen doet waar je totaal niet gelukkig van wordt. Kolibrie zegt, dat het tijd is om te gaan doen waar je echt vrolijk van wordt. Je zou het moeten uitzingen van plezier. De vleugels van een kolibrie kunnen een 8-figuur beschrijven, het teken van oneindigheid. Daarmee vraagt kolibrie om je te verbinden met verleden en toekomst, om in het verleden te vinden waar je vrolijkheid zit en om deze via het heden in de toekomst binnen te halen. Kolibrie vergroot je uithoudingsvermogen in deze zoektocht en geeft je meer snelheid. Hiermee helpt kolibrie je een verandering door te voeren. Wanneer je doet wat je gelukkig maakt, zullen de dingen zo licht als een veertje aanvoelen en energie brengen in plaats van kosten. Je bent een harde werker en dat brengt je veel succes, toch vraagt kolibrie je om de dingen wat luchtiger te bekijken en wat speelser te benaderen. Je zou echt wat meer expressie aan je innerlijke zelf moeten geven. Kolibrie zegt ook dat je op tijd rust moet nemen voor je totaal opgebrand bent. Kolibrie helpt je te verwezenlijken wat onmogelijk lijkt en het wonder van een vreugdevol leven te ontdekken, hoe je omstandigheden op dit moment ook mogen zijn.

Word je onrustig van het kijken naar de kolibrie, dan betekent dit wellicht dat je het plezier in je leven even kwijt bent en je te moe bent voor – of juist door – een overmatig sociaal leven buiten de deur. Zorg dan voor rust, ontspanning en bijslapen, voordat je je op het volgende avontuur stort. Waarschijnlijk ben je lichamelijk niet gezond genoeg om van het leven te kunnen genieten. Leg de focus dan eerst op genezing, wat ook vaak op rust neerkomt.

5. Roodborstje
Roodborstje komt bijna altijd in naam van een dierbaar overleden persoon, het is een boodschapper van de geestelijke wereld. Hij komt om je te steunen in een moeilijke periode van je leven. Roodborst wil je laten zien dat hij of zij bij je is. Hij komt om je op te vrolijken en je leven wat vruchtbaarder te maken. Roodborst brengt je de wijsheid om iets in je leven te kunnen veranderen. Hij helpt je ook in een periode van rouw, rouw om wat dan ook. Roodborst helpt te verwerken en los te laten. Hij brengt blijdschap en liefde en zorgt dat iets jou weer positief gaat raken. Roodborst vraagt je te vertrouwen op je eigen waarheid, die uit liefde bestaat en in je hart huist. Hij vraagt je om je eigen liefde weer te laten stromen, al heeft iemand een gat in je hart geslagen of je hart helemaal gebroken. Roodborst helpt je bij een bloedend hart, hij stelt dat in een ander daglicht, waardoor jij kansen en mogelijkheden ziet in je pijn en verdriet, hoe onmogelijk je dat nu ook lijkt. Hij helpt je incasseren en transformeren. Roodborst vraagt je om je agressie en boosheid niet zo te laten triggeren door anderen, laat je niet in frequentie naar beneden halen. Blijf trillen op de frequentie van liefde, anderen zullen zich op dezelfde golflengte gaan begeven of er vandoor gaan. Roodborstjes kunnen ook verschijnen om te helpen een familiekarma op te lossen, dan komen ze vaak met meerdere tegelijk. Roodborstjes dagen je dan uit om liefde terug in de tijd – door de lijn van alle voorouders – te sturen om die van zeer oude, overgeleverde pijn te ontdoen. Roodborstjes zullen je helpen om die liefde in de tijd terug te geven.

Ik heb nog nooit gehoord dat iemand een aversie tegen roodborstjes heeft, maar zie je een dood roodborstje liggen, dan kan dit betekenen dat er een einde mag komen aan de periode van rouw. Je mag je zwarte kleed afdoen en naar buiten keren. Je mag weer blijdschap voelen, zonder enig schuldgevoel. Je mag zoeken naar redenen om zingend door het leven te gaan.

6. IJsvogel
IJsvogel vraagt je om loyaal te blijven naar je Zelf, om ook in moeilijke tijden vast te blijven houden aan je idealen en overtuigingen. IJsvogel vraagt je om met zorgzaamheid je doelen na te blijven streven. Je loyaliteit en zorgzaamheid zullen beloond worden met voorspoed en liefde. IJsvogel vraagt je om rustig op je plek te blijven zitten en oplettend om je heen te kijken. Voor een ander lijkt het alsof je niets doet, maar in wezen zit je klaar voor een doelgerichte actie, er ontgaat je niets. Water en vuur komen in jou samen, je kunt koeltjes op je kans wachten, die jou dan in vuur en vlam doet komen te staan en in jou weer een stroom op gang brengt. IJsvogel vraagt om je vlammetje niet te laten uitgaan en hoop te blijven houden, er zal iets in je buitenwereld verschijnen. Pas ook op dat je niet te veel forceert en je jezelf geheel opbrandt. Blijf in balans. Gebruik de kracht van beide elementen, van water en vuur. Blijf geconcentreerd en kom op het juiste moment in actie. En ja, het kan heel goed zijn, dat je dit ritueel een aantal keer moet herhalen voor je beet hebt. Accepteer dat je niet bij de eerste poging je doel bereikt. IJsvogel leert jou dat dit normaal is, dit is het spel van de jacht. Vertrouwen en concentratie zorgen voor de juiste beweging op het juiste moment. Laat je niet afleiden door wat dan ook in je omgeving, het is jouw jacht, het is jouw vangst. IJsvogel brengt jou het vertrouwen dat je, wanneer je in een bepaalde situatie niet aan alle eisen voldoet, jezelf toch prima kunt redden en zelfs met een goed resultaat. Ook al voelt het wat lomp en onhandig. Het is belangrijk om te allen tijde je talenten naar voren te schuiven, dat is belangrijker dan welke andere eis die aan jou gesteld wordt. Wie jij bent en wat je hartstikke goed kunt, is het enige wat in deze situatie geldt. Pas wel op dat je doelen niet groter zijn dan je aankunt. IJsvogel leert je om je een beter inschattingsvermogen eigen maken, dingen kunnen nou eenmaal afwijken van de verwachting. IJsvogel helpt je te leren sneller te schakelen. Maar jouw grootste kracht zit hem in het geconcentreerd stil zitten wachten boven je eigen spiegelbeeld om op het juiste moment flitsend te verschijnen.

Voel je een weerstand tegen IJsvogel of heb je het gevoel dat hij niet meer zo krachtig bij je is als voorheen, dan ben je wellicht doorgeslagen in het element water of vuur. Je zit misschien vast in een apathie en weet niet meer hoe je de stroom in beweging moet krijgen, of je bent juist doorgeslagen in krampachtig zoeken en rondrennen zonder enig resultaat. Zorg dat je in een heel rustig tempo gaat bewegen met veel rustpauzes en breng je Zelf weer in evenwicht. Besef wat je grootste talenten zijn en straal die uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s