Invloed van energievelden

Geschreven door James Redfield, gedeeld door Levenskracht. Prachtig verwoord en daar heb ik in den beginne (van het platen maken) een mooi iets van gemaakt. Maar nu eerst de tekst.

INVLOED VAN ENERGIEVELDEN

Een energieveld is precies wat het woord zegt: een veld dat bestaat uit energie en dit veld wordt uitgezonden door alles wat leeft.

De onbewuste dynamiek die onze mensenwereld kenmerkt, is dat al onze energievelden zich met elkaar vermengen, waarbij de sterkste de overhand krijgt.

Onze energetische toestand, verwachtingen die de overhand hebben (welke dat ook moge zijn), komen naar buiten in ons energieveld en beïnvloeden niet alleen de stemming, maar ook de opstelling, de houding, van alle anderen.

De stemming tussen mensen, hun bewustzijnsniveau en alle verwachtingen die daarmee samenhangen, is iets aanstekelijks.

Dit is een feit dat het gedrag van grote menigten verklaart. Het verklaart ook waarom keurige mensen, onder invloed van enkelen die heel bang of boos zijn, betrokken kunnen raken bij lynchpartijen, rellen of andere verachtelijke daden.

Het verklaart waarom hypnose werkt en waarom films, tv programma’s en nieuws zo’n enorme invloed hebben op de geest van de mens.

De werking van energievelden is bekend bij de kleine groep machthebbers op deze wereld. Zij maken hier op geraffineerde wijze gebruik van door onze energievelden zwak te houden.

Dit doen zij niet alleen door (slechts één voorbeeld) ons voedsel te bewerken met gifstoffen, maar ook, en met name, door angst te zaaien. Zij zaaien angst door onder andere valse berichtgeving, door alles wat via de media de wereld in wordt gebracht dusdanig te manipuleren dat angst het collectieve energieveld, en dus ook ons energieveld, wordt ingebracht. De trillingsfrequentie van angst is namelijk de grootste verzwakkende en gezondheidsondermijnende factor die bestaat.

Elk mens op aarde heeft een energieveld dat zich vermengt met dat van alle anderen. Hierdoor ontstaat het collectieve veld. Het draagt daarmee bij aan alle waarden, aan groepswaarden en groepsnormen, aan een bepaalde volksaard en aan alle etnische vijandelijkheden die we in de wereld tegenkomen.

Dit gegeven herken je duidelijk wanneer je naar een ander land gaat: dan ervaar je al dat mensen niet alleen anders denken, maar ook anders voelen als het om hun stemming en kijk op het leven gaat. Het is iets waar iedereen zich bewust van mag worden en inzicht in mag krijgen.

Als jij je met anderen inlaat en merkt dat je hun stemming overneemt of dat jij je laat meeslepen door verwachtingen van anderen, dan is je bewustzijn in ontwikkeling en kun je er dus iets mee doen. Merk je dat dit gebeurt, keer dan terug naar jezelf en vul je weer op met jouw energie tot je stemming verbetert: tot je weer in je eigen veld aanwezig bent. Oefen dit regelmatig, zodat het je gemakkelijker afgaat en jouw energieveld sterker wordt waardoor je minder te beïnvloeden bent.

De duistere machten op deze aarde proberen sinds eeuwen uit alle macht te voorkomen dat Lichtwerkers hun krachten bundelen om zo het collectief positief te veranderen. Lichtwerkers worden op vele manieren tegengewerkt.

De reden?
Uit angst om de grip die zij op ons hebben, de macht die zij over ons hebben, kwijt te raken.

Wanneer het ons namelijk lukt om met name de emotie angst de wereld uit te helpen, wanneer het lukt om het collectieve energieveld op een positieve manier sterk en krachtig te laten zijn, dan is deze kleine groep manipulerende onderdrukkers die de mensheid nog altijd in hun greep heeft, verslagen.

Het heersende menselijke wereldbeeld is altijd een reusachtig veld van overtuigingen en verwachtingen.

De sleutel tot verandering ligt in het feit dat er genoeg mensen moeten zijn/komen die in dat veld iets uitstralen van een hogere liefdesverwachting. Dat stelt ons in staat om tot een steeds hoger energieniveau te komen en elkaar te inspireren tot ons hoogste potentieel.

Dan is het einde van een eonen durende dictatuur gegarandeerd.

Bron: James Redfield

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s