Waarom?

Vanmiddag sprak ik met mijn lieve vriendin A. over het feit dat ik wil weten waarom sommige dingen mij zo bezig houden, mij blijven fascineren.

En blijkbaar staan mijn kanalen zo wagenwijd open dat het mij, zoals vandaag, teveel wordt.

Ik lees momenteel een interessant boek, Nietzsches tranen. Daarin wordt de vraag gesteld ‘wat is je motief?’.

En terwijl ik in de auto zat, stelde ik mijzelf de vraag ‘waarom doe ik wat ik doe?’ Mijn gedachten gingen met mij aan de loop en de tranen kwamen mijn ogen uit. Mijn gevoel sprak boekdelen en juist over die boekdelen wil ik alles weten zodat ik het een plek kan geven en los kan laten.

Ik open mijn Facebook en deze quote komt voorbij. Toeval? Nee, hier mag ik naar gaan luisteren! Het er gewoon maar laten zijn. En meer niet. Ik heb dingen geschoond op mijn mobiel, oude herinneringen die ik ooit opgeslagen heb, verwijderd. Hopelijk werkt het door in het fysieke.

Reacties

3 reacties op “Waarom?”
 1. AnneMarie schreef:

  De grote vraag waarom doe je wat je doet? Tot nu toe altijd bij me gebleven en nooit echt een antwoord gevonden.

  Liked by 1 persoon

  1. Anouk1968 schreef:

   Het is de kunst om jezelf vragen te blijven stellen, dan kom je tot de kern. Waarom op waarom op waarom….

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s