De derde dimensie

De laatste tijd hoor en lees ik dat we in een veranderproces zitten, we gaan van de derde dimensie naar de vijfde dimensie. Zelf heb ik een boek gelezen over de vierde dimensie.

Wat is de betekenis nou van die dimensies? Martha Krul heeft daar een drietal interessante stukken over geplaatst die ik hier zal delen.

We beginnen met de derde dimensie.

Wat is de derde dimensie?

De 3de dimensie (3D) is, min of meer, een doos met rigide geloven met een relatief inflexibele regelgeving en met beperkingen. De meesten van ons hebben dit spel al diverse levens gespeeld, en denken dat dit het enige spel is dat er gespeeld kan worden. Dit kan niet verder van de waarheid af liggen. Een van de rigide 3D geloven dat ons leven structureert – denken en voelen en acties – is lineaire tijd.

Lineaire tijd een optionele geloofsstructuur dat ons laat ‘leven’ met een ervaring van verleden en heden…en dan gaan we dood. Omdat dit geloof een standaard aanname van het massale 3D bewustzijn is, en gebeurtenissen dit lijken te bevestigen, denken en reageren de meeste van ons alsof dit waar is.

Maar nu worden we allemaal wakker van de illusie van dit alomtegenwoordige geloof. En als je meer bewust wordt, realiseer je je dat tijd in 3D eigenlijk een tijdlus is. Wat je hebt ervaren in het ‘verleden’ is bijna hetzelfde als waar je nu je aandacht op plaatst, en dat projecteer je weer in de ‘toekomst’ waarna je het keer op keer weer beleefd. Dus de structuur van tijd is behoorlijk specifiek (en beperkend) in de 3de dimensie, maar je ervaring van tijd (en de macht ervan) is heel anders als je je beweegt naar de hogere dimensies.

Alles in 3D bewustzijn is conditioneel. Het concept van bijvoorbeeld ‘onvoorwaardelijke liefde’, bestaan niet in de 3de dimensie. Als je ‘onvoorwaardelijke liefde’ of ‘onvoorwaardelijke vrede’ ervaart, dan beweeg je je al in het 4 dimensionale bewustzijn. Je ziet de aarde-ervaring nu, we hebben zowel toegang tot het 3de en 4de dimensionale bewustzijn, maar de meesten onder ons stappen zelden uit de welgevormde gewoonten van het 3D denken en voelen. De 3de dimensie biedt ook geen mogelijkheden tot keuze. We kiezen ons gedachten, gevoelens en acties niet in welk moment dan ook (dat is een talent uit 4D of 5D), in plaats daarvan reageren we met onbewuste geloven en reacties naar mensen en situaties die zich voordoen in onze ruimte.

Dualiteit biedt nog een andere rigide structuur voor de 3D ervaring. Op/neer. Links/rechts. Doen/niet doen. Sinds Atlantis 12.500 jaar geleden is gevallen, zijn we erg bang geworden als een manier van leven en in die angst hebben we nauw geleerd te bepalen wat goed en kwaad is. Onbewuste oordelen doordringt het 3D denken. Verder, ervaren we 3D overwegend met de linkerhelft van ons brein, thuis van het rationale denken, en daarom gebruiken we 5 tot 10 procent van de hersencapaciteit om het 3D spel te spelen. Bijna iedereen vermoed dat onze hersenen wel iets horen te doen, maar hebben geen idee wat eigenlijk en hoe het werkt.

Want wat de rest van onze hersenen eigenlijk behoren te doen is ons laten functioneren in de 4de en 5de dimensies en nog verder. Alles wat we nodig hebben aan potentieel, onderdelen en bedrading is er al op dit moment, alles om volledig bewust te zijn in deze dimensies. Maar ons gewoontes, ons denken en voelen, opgedaan in de vele levens die we geleefd hebben, maken ons dommer en beperken ons tot de 3de dimensie. Onze linker rationele hersenhelft weet alleen wat het weet en het werkt hard in een smalle ruimte van objectief 3D denken en mogelijkheden. En wij, voor het grootste gedeelte, gaan mee voor de rit. Maar niet langer.

De toegenomen licht energieën en frequenties van de Shift zijn onze hersenen opnieuw aan het bedraden zodat we weer toegang hebben tot een ruimere mogelijkheid van kennis en meer mogelijkheden dan er aanwezig zijn in de 3de dimensie. Deze licht energieën bereiden ons voor op de 4D en 5D ervaring, en ze schonen de rigide 3D regels op in ons bewustzijn.

Bron: https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/de-3e-4e-en-5e-dimensie-en-over-de-shift/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s