Dagenergie 28 juni 2019

Sinds woensdag ligt er iets heel zwaars op mijn maag. Oké, de afslag die ik vanaf de rotonde genomen heb, is een pittige. Direct ben ik op mijzelf gewezen en heb ik pijnen in de maag- darmstreek waar je U tegen kunt zeggen. Gister nam ik zelfs 2x 400mg ibuprofen maar helaas zonder effect. Ik lig dubbel van de pijn.

Vannacht bijzonder gedroomd. Enerzijds over een vriendin die ik al jaren niet meer gezien heb, anderzijds over een nog voor mij onbekende. Terug gaan naar wat was of verder gaan naar wat kan zijn?!

Vanmorgen zag ik deze tekst. Misschien ben ik te rigoureus en wil mijn lijf nog met één been op de rotonde staan en met één been op de nieuwe weg. Het is de moeite van het ontdekken waard. Ga ik de huisarts bellen om 11:30u of niet?!

Dagenergie Vrijdag 28 Juni door Deborah.

We kunnen vechten tegen die delen in ons, maar wat als het juist nou zo is om deze delen samen te brengen? Om zowel het ‘licht’ als het ‘donker’ in jezelf te verenigen? Om de overvloed en de schaarste elkaar te laten vinden binnen in jou? Wat als je niet bang hoeft te zijn voor tekorten, maar dat je ze laat zijn voor wat ze zijn met de wetenschap dat er net zo goed ook overvloed in jou aanwezig is.

Licht brengen naar de donkerste delen. Of eigenlijk, dat wat nog onderdrukt wordt in jou. Wellicht omdat je het niet mocht voelen. Of omdat er gewoon geen ruimte voor was. Het is nu de tijd om alles in jou te zien, en dat is een hele opgave. Want ook al jouw mechanismes en alles waar je mee verbonden bent in het collectief reageert. Jouw systeem wordt alsmaar gevoeliger en merk je dus ook heel snel de vibe op van de ander of anderen. Weet dat, wanneer het verhaal in jou nog leeft en het nog oordeel heeft, dat het dan veel ‘zwaarder’ of ‘harder’ in jou voelbaar is. Vind de stilte in de storm. Want dat is duidelijk wat er gaande is. Vanuit diepe kelders kruipen er gevoelens en emoties naar boven die jou best even van de rel kunnen maken maar wanneer je in de storm kunt blijven staan en de stilte kunt vinden dan krijg je meer wortels. Vallen en weer opstaan, zo ook vandaag. En weet dat je het niet perfect hoeft te doen, maar dat eigenlijk alles al perfect is.

Deborah ❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s